Gemene plasate la asistent maternal dupa ce au ajuns intoxicate cu fum la Spitalul Falticeni


Intră acum și în grupul de

Lasate în voia sortii, doua gemene în vârsta de 2 ani au ajuns la Spitalul Municipal Falticeni – sectia pediatrie- intoxicate cu monoxid de carbon, iar una dintre ele avea si arsuri în zona fetei. Astfel, a fost înstiintat de acest caz Serviciul de evaluare a situatiilor de risc si interventie în regim de urgenta din cadrul DGASPC Suceava.  

Potrivit purtatorului de cuvânt al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava (DGASPC), Nicoleta Lenta, micutele au ajuns la spital deoarece au fost lasate nesupravegheate în casa, dezbracate si neîngrijite, cu plita de la soba fierbinte. „Jucându-se, au dat haine pe plita, acestea s-au topit si au scos mult fum, fapt care le-a pus viata în pericol. Parintii celor doua minore traiesc în concubinaj , si locuiesc împreuna cu bunica paterna a minorelor, consuma în mod repetat bauturi alcoolice si au un comportament neadecvat fata de fetite. Din declaratiile vecinilor am aflat ca minorele au fost lasate în repetate rânduri nesupravegheate în casa si neîngrijite”, precizeaza Nicoleta Lenta.

Aceasta a adaugat ca s-a constatat ca familia nu ofera un mediu securizat pentru copii, existând dovezi certe de neglijare, care au pus în pericol viata celor doua minore si nu exista rude pâna la gradul IV care sa doreasca sau sa poata îngriji cele doua fetite.Din aceste motive s-a propus plasamentul acestora în regim de urgenta la asistent maternal profesionist.

„Sprijinul comunitatii locale în depistarea si rezolvarea în timp util a diferitelor probleme care pun în dificultate dezvoltarea fizica si psihica a copiilor este foarte important. Acest sprijin nu se reduce doar la personalul din cadrul primariilor, ci si la vecini si cunostinte care pot semnala existenta acestor situatii. O comunitate puternica si unita, care îsi cunoaste membrii si nevoile acestora va gasi modalitati eficiente pentru sprijinirea parintilor si prevenirea separarii copilului de familie. Cea mai buna metoda de a sprijini un copil este de a ajuta familia sa poata avea grija de el”, a precizat purtatorul de cuvânt al DGASPC Suceava.  
 


Intră acum și în grupul de