7 hectare de vegetatie uscata au ars, in localitatea Manastirea Humorului, din neglijenta unui fumator


Intră acum și în grupul de

Sapte hectare de vegetatie uscata au ars în localitatea Manastirea Humorului, din cauza unei tigari nestinse aruncata la întâmplare. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, luni la ora 10:00, Garda de Interventie Gura Humorului împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta si Consiliul Local Manastirea Humorului, au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata, cu pericol de propagare la fondul forestier.

În momentul în care pompierii au ajuns la fata locului, ardea vegetatia uscata pe circa 7 hectare.

Incendiul a fost lichidat dupa o ora si 40 minute, în limitele gasite, nefiind înregistrate pagube materiale.

În urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a izbucnit datorita neglijentei unui fumator care a aruncat un rest de tigara fara sa-l stinga.

Prin actiunea pompierilor s-a reusit salvarea fondului forestier din apropiere.  

Adjunctul inspectorului sef al ISU „Bucovina” Suceava, colonel Mircea Gospodaru, a lansat luni un apel catre autoritatile locale sa se implice pentru ca acest fenomen sa nu ia amploare, iar efectele sa nu fie dezastruase. Potrivit acestuia, în anul 2007, în judetul Suceava s-au produs un numar de 122 arderi necontrolate la vegetatia uscata, reprezentând 22,14% din totalul incendiilor produse, în majoritatea cazurilor, acestea punând în pericol fondul forestier, culturile agricole, locuintele si anexele cetatenilor, viata  acestora, precum si mediul înconjurator.

Colonelul Gospodaru mai precizeaza ca, în anul precedent, pe fondul cronicizarii vitezelor accentuate ale vântului si temperaturilor diurne excesiv de ridicate datorita secetei hidrologice, dar si al nerespectarii de catre unii proprietari de terenuri a legislatiei în vigoare, s-a înregistrat o înrautatire a situatiei operative privind cresterea numarului de incendii generate prin arderea vegetatiei uscate.
 


Intră acum și în grupul de