Somnul de primavara


Intră acum și în grupul de

Venirea primaverii aduce cu sine o serie de transformari în organismul nostru, resimtite sub forma de insomnii, stari repetate de oboseala si astenii. Acestea sunt favorizate de trecerea brusca de la frigul iernii la caldura primaverii. Pentru a va adapta regimul de viata astfel încât sa aveti un somn linistit, tineti cont de pasii urmatori.

Daca a sunat ceasul de dimineata, nu sariti din pat, ci mai leneviti circa 20 de minute. Gânditi-va la lucrurile pe care le veti face cu placere în ziua respectiva. Specialistii spun ca opt ore de somn sunt mai mult decât suficiente pentru a avea mintea limpede.

Renuntati la obiceiul de a consuma cafea dupa ora 17.00. Ideal ar fi ca, înainte de culcare, sa faceti o plimbare scurta (circa 30 de minute).

Pentru a avea un somn linistit, parcurgeti câteva pasaje dintr-o carte, uitati-va la filmele de comedie sau, de ce nu, purtati o discutie relaxanta cu cei dragi…fie si prin telefon.

Consultati de urgenta medicul când aveti insomnii!

Odata insomniile instalate, cu greu mai puteti scapa de ele. Luptati împotriva lor cu ceaiuri.

Cina trebuie sa fie „usoara” si, în nici un caz, ea nu trebuie servita dupa ora 19.00. Din cina dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca fructele si salatele proaspete, carnea usoara (de preferabil, fiarta) si pâinea graham.


Intră acum și în grupul de