Flutur: Până la construcția unui nou terminal la Aeroportul Suceava se va deschide o a doua poartă pentru plecări la actualul terminal


Intră acum și în grupul de

Șeful administrației județene sucevene, Gheorghe Flutur, a declarat, că a transmis, joi, încă o notificare Comisiei Europene pentru a obține acceptul de folosire a unor capacități din Centrul Economic Bucovina Suceava (CEBS) în vederea construirii unui nou terminal la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava.

În cadrul unei conferințe de presă în care s-au anunțat trei noi rute externe de pe Aeroportul din Suceava spre Roma, Treviso și Bologna, președintele CJ Suceava a arătat că noul terminal va avea 6.500 de mp, va costa circa 10 milioane de euro și va putea procesa 1,5 milioane de pasageri anual.

Totodată, el a spus că va trebui obținut și avizul Consiliului Concurenței pentru a nu fi considerat ajutor de stat construcția noului terminal.

Flutur a declarat că pentru procesarea pasagerilor este necesară dezvoltarea terminalului și că până la construcția unui nou terminal se va deschide o a doua poartă pentru plecări.

El  menționat că în acest an au fost procesați 58.000 de pasageri pe aeroportul sucevean în condițiile în care majoritatea curselor au început să funcționeze din vară, iar în 2017 se estimează 250.000-300.000 de pasageri.

flutur-vallois-mariuta-wizz-28

„Ne angajăm la obiective curajoase”, a spus președintele CJ Suceava care a subliniat că autoritățile sucevene discută cu diverse companii aeriene pentru curse de pe aeroportul sucevean.

Totodată, președintele CJ Suceava a anunțat că vor fi achiziționate noi utilaje pentru aeroportul sucevean atât pentru siguranța aeroportuară cât și pentru handling.

Consiliul Județean Suceava a mai notificat și luna trecută Comsia Europeană în vederea obținerii avizului pentru extinderea unor facilități ale Aeroportului Suceava pe segmente ale Centrului Economic Bucovina(CEBS) urmând să fie construit un nou terminal în condițiile în care actualul terminal nu face față traficului.

Consiliul Judeţean Suceava a decis, anul trecut, să continue programul de modernizare a facilităţilor aeroportuare prin amenajarea unui nou terminal de pasageri şi cargo folosind o mare parte din construcţiile Centrului Economic Bucovina Suceava aflat în proximitate, inclusiv pavilionul expoziţional care va fi terminalul pentru îmbarcare pentru destinaţii externe.

Majoritatea spaţiilor CEBS, inaugurat în noiembrie 2006, sunt în prezent nefolosite.

Investiţia a costat 5 milioane de euro, din care circa 3,2 milioane de euro a reprezentat contribuţia UE prin Phare, 1,2 milioane de euro a fost contribuţia Guvernului României, iar 655.000 de euro a fost contribuţia CJ Suceava. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de