Jumătate dintre membrii USR Suceava sunt candidați la parlamentare


Intră acum și în grupul de

Președintele USR Suceava, Teodora Munteanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă că organizația județeană are 20 de membri. Dintre aceștia, 9 sunt candidați la alegerile parlamentare.

Munteanu a arătat că ar mai exista 17 cereri de adeziune la USR Suceava pe lângă cei 20 de membri actuali, dar că procedurile de acceptare includ și verificări de integritate și că s-a ocupat mai mult cu strângerea de semnături.

usr-1

Munteanu s-a lăudat în conferința de presă că la acest partid totul e nou, și chiar și sigla este nouă.

Ea susține că partidul va participa la alegeri cu această siglă nouă deși Biroul Electoral Central a respins înregistrarea siglei USR.

„Noi vom participa la alegeri cu această siglă nouă. Suntem convinși de asta”, a spus Munteanu.

Totodată, liderul USR Suceava și-a exprimat satisfacția că a reușit în două luni să strângă semnături de susținere pentru depunerea listelor USR, Suceava fiind și prima filială care a depus listele.

Munteanu a prezentat și candidații USR Suceava, arătând că aceștia sunt premianți.

„A venit vremea să fim conduși de premianți și nu de corigenți sau analfabeți care au ajuns să aibă doctorate”, a spus Munteanu.

Candidații și-au prezentat și ei traseul și dorințele, fiind remarcat Radu Ciornei, candidat pe primul loc la Senat, medic cu doctorat în SUA și care a spus că acum nu are nici un serviciu și că s-a întors în țară din motive persoanale și dor de casă.

El nu a putut spune, de exemplu, în ce domenii Senatul este cameră decizională și a recunoscut că nu s-a precupat de care sunt atribuțiile funcției pentru care candidează, dar că le va învăța, și că nu a avut timp pentru că s-a ocupat cu strângerea de semnături.usr-18

Un alt candidat USR Suceava, Ciprian Văcăreanu, medic și el, care a lucrat zece ani într-o multinațională pharma, a spus, între altele că în 2003 când s-a însurat, și-a convins viitoarea soție că va face autostradă până la Alba Iulia.

Un alt candidat USR Suceava, Radu Plămădeală, provine din Republica Moldova, a absolvit liceul în Iași, a lucrat opt ani în Marea Britanie, iar din 2013 a revenit în țară.

El a spus că își dorește ca politicienii să nu privească banul public ca pe pușculița personală, dar când a fost întrebat dacă se referă și la faptul că premierul actual Dacian Cioloș a folosit pentru Cumințenia Pământului banii publici ca fiind din buzunarul propriu, acesta a spus că nu s-a referit la Cioloș.

 

De remarcat este că primul pe lista USR Suceava pentru Camera Deputaților, Cristian Pârghie, care este coordonatorul Observatorului Astronomic și conduce delegația României de astrofizică va fi plecat la alegeri în India cu lotul național.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de