Tânărul contrabandist din Ulma care cu permisul suspendat a accidentat mortal un pieton și a șters urmele accidentului, trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Adrian Ţega din comuna Ulma, satul Costileva pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, modificarea sau ştergerea urmelor accidentului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

accident_rutier semn

Procurorii arată că Adrian Țega, 23 ani, în  18 ianuarie 2016, în jurul orelor 07,58, după ce a consumat băuturi alcoolice, a condus autoturismul marca „Audi A4”cu nr. de înmatriculare specific Marii Britanii V-801-ODA pe DC48C de pe raza comunei Ulma având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,20 g/l alcool pur în sânge la prima probă (orele 10,50) şi de 1,05 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă (orele 11,50).

A doua zi, la data de 19 ianuarie 2016, în jurul orelor 17,00, deşi avea permisul de conducere reţinut, a condus autoturismul marca „Audi A4”, cu nr. de identificare WAUZZZ8DZYA09413 ale cărui plăcuţe cu nr. de înmatriculare au fost reţinute la data de 18.01.2016 pe DC Ulma – Costileva de pe raza localității Costileva.

Ulterior, în data de  31 iulie 2016, în jurul orelor 19,22, deşi avea permisul  de conducere reţinut, s-a deplasat la volanul autoturismului marca „Mitsubishi Shogun”, cu nr. de înmatriculare specific Marii Britanii R-407-WUD pe DJ209G de pe raza comunei Ulma, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unui pieton, iar în urma producerii evenimentului rutier, a strâns de la faţa locului elementele desprinse din autoturism şi la volanul acestuia a părăsit locul producerii accidentului şi a refuzat să se supună prelevării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procurorii arată că Țega a fost cercetat în stare de arest preventiv, a avut o atitudine sinceră pe parcursul urmăririi penale şi a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa.

Totodată,  deşi nu are antecedente penale, Țega a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal pentru „contrabandă” şi „trecere ilegală a frontierei de stat întrucât în 3 iunie 2012 a trecut ilegal frontiera de stat din România în Ucraina şi retur şi a asigurat traseul pentru introducerea peste frontiera verde a cantităţii de 4900 pachete de ţigări marca „Viceroy” de provenienţă extracomunitară, cauza aflându-se în prezent pe rolul instanţelor judecătoreşti.

Cazul va fi judecat de Judecătoria Rădăuți.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de