Fotbal : Argaseala:”Clujenii vor juca la rupere!”


Intră acum și în grupul de

Presedintele clubului Steaua Bucuresti, Valeriu Argaseala, a declarat, în cursul zilei de miercuri, ca detine informatii conform carora jucatorii de la CFR Cluj au fost instruiti de catre oficialii din „Gruia” sa presteze un joc foarte dur la derby-ul din 2 martie de pe stadionul Ghencea. Totodata, presedintele „ros-albastrilor” a mentionat ca aceste manifestari nesportive vor fi facute în momentele în care arbitrii nu vor fi atenti la respectivele faze, lucru menit sa destabilizeze jocul si comportamentul stelistilor din teren.

„Atmosfera la echipa este foarte buna, dar mi-e teama de jocul de duminica din alt punct de vedere. Am auzit ca a fost o discutie între conducerea CFR Cluj si jucatori, în care li s-a spus ca tot timpul sa provoace, sa loveasca sau sa înjure, atât timp cât arbitrii nu o sa îi vada, si asta ma pune foarte mult pe gânduri, mai ales pentru ca exista precedente. Stiu ca antrenorul lor a fost un tip foarte agresiv, iar domnul Muresan se pricepe la diversiuni din astea si mi-e teama. O sa le spun jucatorilor sa fie mai atenti, dar mi-e teama foarte mult si de arbitraj. Daca se umbla cu discutii de acest gen deja depasim bunul simt, fair-play-ul si sportivitatea”, a declarat Argaseala.

Replica ardelenilor a venit de la presedintele clubului, Iuliu Muresan, care a spus ca Valeriu Argaseala abereaza si se compromite prin astfel de declaratii, tinând cont ca a fost arbitru. „Sunt niste aberatii declaratiile lui Argaseala. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa le spun jucatorilor sa îi provoace pe jucatorii Stelei atunci când arbitrul nu se uita. Sunt afirmatii iresponsabile. E lipsa de bun simt din partea lui. Pe teren sunt un central, doi tusieri, o rezerva si înca doi observatori care pot vedea ce se întâmpla pe teren. Nu se poate ca toti sa aiba ochii închisi si sa nu vada vreo provocare de acest gen sau un joc dur. Aceste acuze îl descalifica total pe Argaseala, stiind ca el a fost arbitru. Poate asa facea el, nu se uita la provocari, dar sunt sigur ca arbitrul care va fi delegat va fi foarte atent la toate fazele”, a declarat Muresan.

Si pentru a continua razboiul declaratiilor dinaintea derby-ului, Muresan a tras si el o sageata în directia Ghencea, spunând ca principalul motiv pentru care stadionul Steaua va fi arhiplin la derby-ul de duminica este faptul ca formatia ardeleana va juca acolo, iar fanii din Ghencea vor veni sa vada viitoarea campioana. „Ma bucura faptul ca stadionul va fi plin la ora jocului, se pare ca interesul pentru CFR Cluj este tot mai mare. Fanii vin la stadion sa vada campioana si de aceea se înghesuie la bilete. Desi nu suntem de multa vreme în prim-planul fotbalului românesc, avem din ce în ce mai multi admiratori, iar asta se poate demonstra acum. CFR Cluj este acum în deplasare, cum era Steaua înainte, umple stadioanele. Se pare ca macar publicul este corect si ne recunoaste valoarea”, a spus Muresan.


Intră acum și în grupul de