Patru grupări infracţionale care se ocupau cu traficul de minori şi de persoane, destructurate în urma unor percheziții DIICOT în Suceava și Prahova


Intră acum și în grupul de

23 de persoane urmează să fie aduse la audieri la sediul DIICOT Suceava, în urma perchezițiilor efectuate luni de procurorii DIICOT Suceava, pe raza județelor Suceava și Prahova, pentru destructurarea unor grupări ce au exploatat sexual 14 tinere.

Potrivit DIICOT Suceava, perchezițiile au fost efectuate  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Ploieşti, fiind vizate 14 locații din județul Suceava și cinci din Prahova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

Anchetatorii arată că în cursul anilor 2014-2016, membrii grupurilor infracţionale  au  racolat și exploatat sexual 14 persoane, dintre care șapte minore, cu vârste cuprinse între 14-17 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze atât pe raza județelor Suceava, Prahova, Buzău cât și în Grecia, în Atena.

Ancheta a evidențiat că membrii grupurilor infracţionale au identificat tinere, minore sau majore, aflate în situaţii dificile, cu experienţă de viaţă redusă, care prezentau deficiențe mintale ușoare fiind școlarizate în cadrul unui centru şcolar de pe raza municipiului Suceava, fostă școală specială, provenite din centre de plasament sau din familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire şi având o situaţie financiară precară.

parchet suceava 2

 

Tinerele au fost racolate prin promisiunea falsă a obținerii unui loc de muncă bine plătit în străinătate sau prin promisiunea obţinerii unor câştiguri financiare inaccesibile prin alte modalităţi, traficanții propunându-le să practice prostituţia în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obţinute, precizează sursa citată.

Conform anchetatorilor, tinerele acceptau propunerile, având în vedere lipsa unei alte alternative, iar în măsura în care iniţial sau ulterior deveneau reticente, erau amenințate verbal sau erau agresate fizic sau moral.

Mai mult, pentru a le întări convingerea, traficanții au adoptat metoda „loverboy” folosindu-se de ataşamentul emoţional al acestora pentru a le determina sau a le obliga să se prostitueze în folosul lor.

În acest caz, la sediul DIICOT – ST Suceava vor fi aduse,în vederea audierii, un număr de  de 23  persoane.


Intră acum și în grupul de