Flutur a inspectat lucrările la îndiguirea pârâului Voroneț: Se lucrează pentru punerea în siguranță a localității și drumului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, luni, mai multe lucrări de investiții din județ, una dintre acestea fiind lucrările de regularizare a pârâului Voroneț unde s-au produs pagube în urma inundațiilor.

flutur-dig-voronet-podet-parau-apa-1

Flutur a spus după vizionarea lucrărilor că se lucrează intens la regularizarea pârâului Voroneț care în ultimii zece ani a creat ravagii la inundații.

El a amintit că în urma inundațiilor au fost luate de apele crescute ale pârâului mașini, case, iar terenuri au fost distruse.

„ Acum se investește”, a spus Flutur care a menționat că se face o  îndiguire foarte serioasă pentru că se formează torenți puternici când plouă.flutur-dig-voronet-podet-parau-apa-3

„Se lucrează la întreaga porțiune până la revărsarea în râul Moldova pentru regularizarea și punerea în siguranță a localității și a drumului”, a spus Flutur.

El a menționat că această lucrare, a CJ Suceava, a fost începută în septembrie și că trebuie ca forțele să fie concentrate pentru finalizarea investiției.

„E nevoie de mult efort pentru a pune în siguranță întreg bazinul hidrografic”, a mai spus președintele CJ Suceava.

El a adăugat că se construiesc și podețe, iar la podul de peste râul Moldova s-a lucrat la consolidarea unui pilon care a fost afectat.(N.B.)

flutur-dig-voronet-podet-parau-apa-4


Intră acum și în grupul de