Un șofer din Galați care a provocat un accident mortal în Vatra Dornei, după care a părăsit locul faptei, a fost reținut. 20 de polițiști au fost mobilizați pentru a-l identifica


Intră acum și în grupul de

 

Peste 20 de poliţişti din rutieri, judiciarişti şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei  au fost mobilizaţi pentru identificarea cu operativitate a unui şofer care a produs un eveniment rutier mortal şi a părăsit locul accidentului.

Potrivit Poliției Suceava, în urma filtrelor efectuate în trafic şi a măsurilor dispuse, şoferul a fost identificat la scurt timp şi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

Sursa citată arată că duminică, la ora 12.19, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe strada Argestru din municipiu, în zona curţii unui imobil, a fost găsită decedată o femeie a cărei identitate nu se cunoaște.

Polițiștii au stabilit că femeia, în vârstă de 78 de ani, din Vatra Dornei, a murit în urma unui accident de circulație.

În aceste condiții, s-a dispus, de îndată instituirea de filtre de poliţie, atât pe raza municipiului cât și pe raza localităților limitrofe, ocazie cu care, la intrarea în municipiul Vatra-Dornei, a fost identificat un autoturism, care prezenta mai multe urme de accident.

Politia masina (3)

Având în vedere dispunerea avariilor și a urmelor de accident, s-a procedat la examinarea criminalistică a autoturismului, dar și la conducerea la locul accidentului a conducătorului auto.

”Pus în fața probelor administrate, şoferul de 37 ani din municipiul Galați, a recunoscut că el este autorul accidentului și că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, din direcția Vatra Dornei către Suceava, după o curbă la dreapta, din cauza vitezei excesive și neadaptate la condițiile de drum,  a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în derapaj și a acroșat-o cu partea laterală  dreapta spate a autoturismului pe femeia de 78 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul din partea dreapta a drumului”, precizează Poliția Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, iar cercetările sunt continuate de către Compartimentul Rutier – Poliţia Municipiului Vatra Dornei, şoferul fiind reținut pe o perioada de 24 ore, urmând  să fie prezentat prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, mai menționează sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de