Maternitatea Suceava va fi dotată cu filtre noi pentru producerea apei sterile

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, luni, că au fost achiziţionate filtre noi pentru producerea apei sterile în Maternitatea Suceava care vor fi instalate în perioada următoare, această măsură făcând parte din strategia de prevenire a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale.

apa calda

Rîmbu a spus pentru NewsBucovina că noile filtre vor fi montate în zonele unde sunt surse de apă folosite pentru spălarea mâinilor, pentru spălarea nou-născuţilor, dar şi în sălile de naşteri, în saloanele rooming-in, etc.

El a explicat că instalarea filtrelor pentru producerea apei sterile în Maternitatea Suceava nu s-a putut realiza până în data de 23 octombrie 2016, dată la care a expirat  termenul de cinci ani de la modernizarea acesteia printr-un program de reabilitare a maternităţilor, finanţat de Banca Mondială.

Managerul SJU Suceava a mai spus că montarea filtrelor pentru producerea apei sterile face parte din strategia spitalului de prevenire a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale.

Reamintim că instalarea unor filtre noi în Maternitatea Suceava este una dintre recomandările făcute de inspectorii numiţi prin Ordinul Ministrului Sănătăţii, care au efectuat un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi a modului de raportare a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale.

(Liliana Bujdei)