Cercetat penal pentru neglijenta in serviciu si delapidare


Intră acum și în grupul de

La propunerea Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, miercuri a fost începuta urmarirea penala fata de P. Florin, de 26 ani, din municipiul Suceava, sub aspectul savârsirii infractiunilor de neglijenta în serviciu si delapidare, informeaza IPJ Suceava printr-un comunicat. Astfel, suceveanul, în calitate de consilier de vânzari la o societate comerciala din Suceava care are ca obiect de activitate comercializarea de autoturisme, a încasat la data de 22.11.2006 contravaloarea unui autoturism Matiz de la C. Mihai, cu toate ca nu avea acest drept, plata efectuându-se numai cu ordine de plata.  

Potrivit IPJ Suceava, consilierul de vânzari nu a depus banii în contul firmei furnizoare a autoturismului, desi avea obligatia sa o faca, iar pe data de 04.12.2006, încaseaza de la G .Viorel contravaloarea unui alt autovehicul Matiz, suma cu care acopera costul primului autoturism, de aceasta data motivând ca, în conditii necunoscute, banii au disparut în drumul spre banca unde trebuia sa-i depuna. Dupa acest incident, P. Florin si-a depus demisia, fara ca prejudiciul creat sa fie achitat, fapta sa întrunind conditiile constitutive ale infractiunii de neglijenta în serviciu.

La scurt timp, P. Florin se angajeaza în calitate de consilier de vânzari la o alta societate comerciala cu acelasi obiect de activitate, de unde în luna septembrie  2007 încaseaza de la S. Natalia suma de 9.000 lei, desi nu avea nici la aceasta firma dreptul sa încaseze numerar, suma pe care o foloseste în interes personal. Ulterior, acesta achita la casieria societatii suma de 3.000 lei, fapta ce întruneste conditiile constitutive ale infractiunii de delapidare.

Din prejudiciul total de 27.542,33 lei cauzat societatilor angajatoare, a fost recuperata doar suma de 3.000 lei.


Intră acum și în grupul de