Peste 4000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

 

Peste 4000 de pachete de ţigări au fost confiscate, marţi, de poliţiştii de frontieră suceveni, din care 207 pachete de ţigări au fost descoperite într-un autoturism condus de un tânăr ucrainean, faţă de care s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat, marţi, în PTF Siret pentru a intra în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Lituania.

În timpul controlului efectuat de polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali s-au descoperit în autoturism 207 pachete de ţigări, ce erau ascunse în spătarele banchetelor şi într-o boxă audio.

Sursa citată precizează că ţigările în valoare de 253 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, faţă de acesta fiind luată şi măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 8 noiembrie 2016.

tigari-in-boxa-audio-masina

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a menţionat că alte 3970 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 43 700 de lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la PF Brodina în cadrul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, a mai spus Poroch Seriţan. (Liliana Bujdei).

 

 

 


Intră acum și în grupul de