Spectacolul de teatru “Oscar și Tanti Roz” se joacă pe scena USV


Intră acum și în grupul de

Sala Auditorium “Joseph Schmidt” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava va găzdui joi, 17 noiembrie a.c., de la ora 19.00, un spectacol de teatru deosebit – Oscar și tanti Roz – pus în scenă de actorii Teatrului „Jean Bart” Tulcea, se arată pe pagina de facebook a Casei de Cultură a Studenților Suceava.

14947821_1865245460367039_4637984659626071480_n

Potrivit organizatorilor, actorii vor sosi la Suceava direct de la cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ – PLEDEZ PENTRU TINE(RI).

„Oscar si Tanti Roz” este o adaptare după romanul cu același titlu a lui Eric – Emmanuel Schmitt, regia fiind semnată de Ion SAPDARU.

”Oscar este un copil de doar 10 ani, care, din cauza unei boli grave, trăieşte într-un spital. Băiatul suferă de leucemie, boală ce-l va conduce spre moartea inevitabilă. El duce un „război“ inocent şi pătimaş împotriva tuturor. Singura persoană pe care o acceptă şi o apreciază de la bun început este Tanti Roz. Această bătrână infirmieră câştigă încrederea băiatului, surprinzându-l mereu cu poveşti moderne, care sunt adevărate istorisiri de viaţă, în care nici binele, nici răul nu câştigă.

Tanti Roz îi sugerează copilului ideea de a trăi fiecare zi de parcă ar fi zece ani şi doreşte să îl înveţe să îi scrie lui Dumnezeu pentru a nu se simţi atât de singur. Oscar ajunge să-şi trăiască adolescenţa alături de prietenii din spital, să-şi întâlnească prima iubire, cu care se şi căsătoreşte, să piardă iubirea care i-a oferit atâta entuziasm şi euforie, iar, în cele din urmă, să regăsească dragostea la apusul unei vieţi ca o lumânare, care arde la ambele capete…”, se arată în sinopsisul piesei.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Alecsandru Dunaev, Oana – Lavinia Pisaroglu, Irina Naum, Costel Zamfir, Cristi Naum, Gabriela Ciolacu, Mihai Galatan, Nicoleta Lungu.

Intrarea este 20 lei, respectiv 10 lei pentru elevi/studenți.

Biletele se pot achiziționa de luni până vineri de la Observatorul Astronomic în intervalul orar 10:00 – 12:00.

Pentru mai multe informații puteți contacta pagina de facebook – Casa de Cultură a Studenţilor Suceava sau numărul de telefon 0752/092.606


Intră acum și în grupul de