Ion Lungu despre „pietonalul-drum” din apropierea Palatului Administrativ: L-am gândit ca pietonal, dar e deschis traficului rutier pentru că a crescut mult numărul de mașini. Când sunt evenimente va fi pietonal

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că pietonalul din apropierea Palatului Administrativ va fi folosit ca atare în perioadele când sunt evenimente, dar că în rest va fi folosit drept cale de acces și zonă de parcare în condițiile în care de la inițierea proiectului și până în prezent numărul de autoturisme a crescut foarte mult.

masini-parcare

El a spus că în anul 2008, când a fost conceput proiectul de modernizare a zonei centrale, respectiva porțiune a fost gândită ca pietonal, ținând cont că se construiau și parcări subterane.

Lungu a arătat că, între timp, parcările subterane sunt mereu pline, iar numărul de mașini este în continuă creștere și era necesar ca zona să fie deschisă traficului rutier și pentru parcarea unor autoturisme, subliniind că granitul montat poate susține greutatea unor autoturisme.

„E o situație de forță majoră”, a spus primarul care a menționat că zona va fi folosită ca pietonal pe perioada evenimentelor care se derulează în zona centrală.

Ion Lungu a arătat că, de exemplu, în perioada 28 noiembrie-1 decembrie, zona va fi închisă traficului rutier și va fi folosită ca pietonal.

El a mai spus că au fost necesare marcajele rutiere în zona respectivă atât pentru reglementarea traficului rutier cât și pentru parcarea mașinilor.

Autoritățile locale sucevene au introdus noi regului de circulație în zona pietonalului din apropierea Palatului Administrativ din municipiul reședință de județ, acestea intrând în vigoare de marți dimineața.

Astfel, pe tronsonul recent modernizat și care poate fi folosit și ca pietonal în apropierea Palatului Administrativ a fost instituit sens unic, iar zona a fost marcată corespunzător.

Totodată, pe același pietonal au fost trasate și 90 de locuri de parcare.

parcare-masini

Zona respectivă a fost modernizată prin proiectul: „Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava prin reabilitare pietonal, străzi şi iluminat”, finanțat de Ministerul Dezvoltării prin PNDL.

Prin proiect s-au instalat la intrarea în perimetrul unde s-a montat granit bolarzi automaţi care să fie folosiţi pentru intrarea ocazională a unor autovehicule în zona respectivă.

Municipalitatea a decis ca pietonalul să fie folosit doar în perioade când în zonă se desfășoară diverse evenimente, iar în rest să fie folosit ca drum pentru a nu se bloca traficul rutier în zona centrală.(N.B.)