Acasă Actualitate Minor abuzat fizic, emotional si prin munca, de cel care spune ca...

Minor abuzat fizic, emotional si prin munca, de cel care spune ca ii este tata


Intră acum și în grupul de

Un minor în vârsta de 12 ani, a fost luat de la cel care pretinde ca îi este tata, dupa ce în urma anchetei, a rezultat ca acesta era exploatat, intimidat, amenintat si umilit. Potrivit purtatorului de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Lenta, joi, Serviciul de evaluare a situatiilor de risc si interventie în regim de urgenta din cadrul DGASPC, a fost sesizat cu privire la minorul G.A. în vârsta de 12 ani, parasit de catre mama si abuzat fizic, emotional si prin munca de catre C.V.V., cu care locuieste din 2003, si care declara ca el este tatal copilului (paternitatea copilului fiind necunoscuta). Cu acestia mai locuieste si C.V., care declara ca este bunicul patern al minorului.

Presupusul tata este pensionat pe caz de boala, consuma în exces bauturi alcoolice, este violent si brutal cu copilul, îl pune la munca în exces si îl respinge, mai precizeaza DGASPC.



Într-o ancheta la fata locului, barbatul a avut o atitudine ostila, necooperanta si de amenintare la adresa reprezentantilor DGASPC si ai Primariei.

Din declaratiile copilului, reprezentantii DGASPC au aflat ca acesta a fost batut frecvent de presupusul tata cu palma, cu batul si cu biciul, fapt ce l-a facut sa fuga de acasa de mai multe ori. Copilul era pus zilnic sa hraneasca animalele – 4 bovine si o cabalina si sa le curete, iar ulterior, presupusul tata îl batea pentru ca nu are temele facute. Deseori C.V. trezea copilul aruncându-i apa pe fata.  Copilul era în mod frecvent intimidat, amenintat si umilit.

Înainte de nasterea copilului, mama acestuia a avut o relatie de concubinaj cu C. V., însa cei doi s-au despartit înainte de nasterea copilului si, din declaratiile concubinului, rezulta ca nu ar fi avut cunostinta de sarcina. Pâna la vârsta de 7 ani copilul a locuit împreuna cu mama sa în judetul Caras Severin.

În anul 2002  mama a adus copilul în comuna de domiciliu a lui C.V.V. spunându-i ca el este tatal copilului si lasându-l în grija sa.

De atunci, acesta nu a facut nici un demers pentru a stabili paternitatea minorului.

Deoarece nu au fost identificate rude pâna la gradul IV care sa doreasca sa se ocupe de copil, s-a propus instituirea plasamentului în regim de urgenta a copilului într-o casa de tip familial din structura DGASPC Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version