Elevii suceveni au obţinut 24 de premii la cea de a XIII-a ediţie a Concursului de Matematică “Memorialul David Hrimiuc”, organizat la Gura Humorului

Elevii suceveni au obţinut 24 din cele 33 de premii acordate în cadrul celei de a XIII-a ediţii a Concursului de Matematică “Memorialul David Hrimiuc”, organizat, în perioada 4 – 6 noiembrie 2016, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

matematica

Competiţia a fost organizată în colaborare cu ISJ Suceava, Societatea de Științe Matematice Facultatea de Fizică și Matematică din Tiraspol-Chișinău, Facultatea de Informatică Iași, C.C.D. Suceava și Primăria orașului Gura Humorului.

Potrivit ISJ Suceava, la ediţia din acest an a concursului au participat 254 elevi reprezentând 30 de școli din județele Suceava, Neamț, Bacău, precum și de Liceul Teoretic “Orizont” din Chișinău.

“Concurenții județului Suceava au obținut 24 de premii dintr-un total de 33 premii acordate”, precizează ISJ Suceava.

Din totalul de șapte premii I acordate, cinci au revenit elevilor din județul Suceava, Astfel, premiul I a fost acordat elevilor Corleciuc Beatrice Alexandra, clasa a III-a, de la Scoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Reuț Diana, clasa a V-a, de la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi, Popa Maria Cristina, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr 4 Vatra Dornei, Rusu Bogdan, clasa a VII-a, de la Colegiul Național „Ştefan cel Mare” Suceava şi Ilaş Armand Viorel, clasa a VIII-a, de la Scoala Gimnazială Nr 1 Gura Humorului.

Organizatorii concursului au fost prof. Munteanu Eugen și prof. Ispășoiu Dorel.

(Liliana Bujdei)