Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineața, un cod portocaliu de ninsori abundente și viscol care include județul Suceava.

cod-portocaliu

Potrivit ANM, codul portocaliul este valabil duminică între orele 11 – 18 și sunt vizate fenomen precum viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură; ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei.

Meteorologii arată că la munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

 În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii, precizează ANM.

Meteorologii au emis și un cod galben cu valabilitate de duminică seara de la ora 20 până luni la ora  11 de intensificări ale vântului în zona montană şi în nord-estul ţării, inclusiv județul Suceava.

Astfel, în intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi Orientali vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 70…80 km/h, iar pe creste va sufla cu peste 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.  Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h vor fi şi în Moldova, unde local va mai ninge slab.

Meteorologii arată că în următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de -10 grade.


Intră acum și în grupul de