Lansare oficiala a Programului National pentru Dezvoltare Rurala


Intră acum și în grupul de

Programul National pentru Dezvoltare Rurala va fi lansat oficial luni, 3 martie, iar România va beneficia de fonduri europene de peste opt miliarde de euro, pâna în 2013, pentru dezvoltarea agriculturii.

PNDR a fost aprobat în data de 20 februarie 2008 de catre Comitetul pentru Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene. Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), în prima etapa se vor primi proiecte pentru trei masuri prevazute în PNDR, respectiv modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si piscicole si dezvoltarea satelor.
 
Astfel, pentru masura 1.2.1 „Modernizarea exploatatiilor agricole”, sunt disponibile fonduri de peste 991 milioane de euro, din care 80 % fonduri europene si 20 % fonduri de la bugetul national. Prin aceasta masura, se acorda fonduri nerambursabile sub forma de cofinantare publica, la care trebuie sa se adauge contributia privata.
 
Potrivit ghidului, plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin aceasta masura este de 5.000 de euro, suma reprezentând valoarea totala eligibila a proiectului. 


Intră acum și în grupul de