Pe unii primari ii doare in cot de salubrizarea comunelor


Intră acum și în grupul de

Cu toate ca Garda de Mediu Suceava a realizat un control la nivelul primariilor din judet, verificari ce s-au soldat cu amenzi si planuri de masuri pentru unele administratii locale, comisarii suceveni de mediu au constatat ca unii primari nu s-au prea sinchisit sa ia masuri privind depozitele de deseuri necontrolate gasite pe domeniul public. „Dupa finalizarea controlului la nivelul tuturor administratiilor locale din judet, mai exact dupa Sarbatorile Pascale, vom reveni cu verificari acolo unde nu s-a realizat o gestionare corespunzatoare a deseurilor. Pentru nerespectarea masurilor stabilite anterior, primarii risca amenzi între 50.000 si 100.000 lei”, a declarat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Acesta a precizat ca, pâna în momentul de fata au fost sanctionati un numar de 53 de primari, fiind controlate 86 de autoritati teritoriale.

„Saptamâna trecuta, comisarii nostri de mediu au verificat 11 comune, iar la 7 dintre ele au aplicat sanctiuni, respectiv 4 amenzi si 3 avertismente, pentru ca nu se asigura servicii de colectare selectiva a deseurilor pe teritoriul localitatilor si exista depozitari necontrolate de deseuri pe domeniul public”, a precizat Constantin Harasim.  

Amenzi contraventionale în valoare de câte 15.000 lei au fost aplicate primariilor comunelor Serbauti si Zvoristea, iar de câte 10.000 lei celor din Radaseni si Volovat.

          


Intră acum și în grupul de