Tenis : Inca un tenismen suspendat pentru ca a pariat


Intră acum și în grupul de

Federico Luzzi a devenit al cincilea jucator de tenis italian suspendat de catre ATP, pentru ca a pariat pe meciuri. Numarul 139 mondial, care joaca predominant în circuitul challenger, a fost gasit vinovat ca a pariat pe 836 de partide între mai 2004 si aprilie 2007. În vârsta de 28 de ani, Luzzi a fost suspendat pentru 200 de zile si amendat cu 50.000 de dolari.

Compatriotul sau, Giorgio Galimberti, a fost suspendat de asemenea în februarie, dupa alti trei jucatori italieni: Potito Starace, Daniele Bracciali si Alessio Di Mauro. Luzzi a fost descoperit de ATP ca „a pariat de 273 de ori pe 836 de meciuri din tenis” si, o data, a plasat un pariu de 5 dolari pe o victorie a sa, într-un meci.

ATP a mentionat, totusi, ca jucatorul nu a fost gasit vinovat de a fi încercat sa „afecteze deznodamântul vreunei partide”. „Programul Anticoruptie al ATP, prevede clar ca nu vor fi tolerate pariurile pe meciuri de tenis ale jucatorilor din circuit, al asociatilor acestora sau al membrilor staff-ului tehnic”, a tinut sa aminteasca Gayle David Bradshaw, vicepresedintele executiv al ATP, mentionând ca „ATP îsi dedica activitatea pentru a asigura integritatea sportului alb si va continua sa ia masuri disciplinare împotriva oricui este gasit vinovat de încalcarea prevederilor Programului Anticoruptie”.


Intră acum și în grupul de