Fotbal : Iuliu Muresan acuza “mafia arbitrajului”


Intră acum și în grupul de

Derby-ul dintre Steaua Bucuresti si CFR Cluj, disputat duminica seara si încheiat cu scorul de 3-1, a lasat rani adânci în orgoliul gruparii din „Gruia”. Dupa mai multe saptamâni în care ardelenii au declarat ca vor bate la scor în Ghencea si ca vor închide, practic, cursa pentru locul întâi, s-a dovedit ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din târg. Furiosi la culme pe esecul înregistrat în fata „ros-albastrilor”, oficialii clujeni au sarit la atac, declarând ca au fost furati de arbitri, Alexandru Tudor fiind principalul artizan al „vicierii de rezultat”, în opinia lor.  

Odata cu fluierul final al derby-ului, tensiunea ce a plutit atâta timp pe umerii jucatorilor si antrenorilor celor doua echipe s-a transformat acum într-un nou scandal, arbitrii întâlnirii fiind gasiti vinovati pentru modul în care s-au desfasurat lucrurile pe teren. Acuzând neacordarea a doua penalty-uri de catre Alexandru Tudor, clujenii au iesit la rampa cu acuzatii ce desfiinteaza prestatia „fluierasilor” de duminica seara, deciziile luate de central si tusieri fiind puse pe seama actionarii „butoanelor” din campionatul românesc.  

Presedintele gruparii din „Gruia”, Iuliu Muresan, a parut cel mai afectat de evolutia lucrurilor din teren, precizând ca se gândeste foarte serios la o retragere din functia pe care o ocupa. „Le multumesc baietilor pentru modul în care au jucat, dar Steaua a avut al 12-lea jucator în arbitru. Au fost doua penalty-uri si alte faze. Acum nu mai am ce sa fac. Rezultatul ramâne asa, iar comisiile o sa faca aproape nimic. Ma gândesc sa îmi dau demisia, pentru ca îmi pun sanatatea în pericol. Sunt revoltat de ce se întâmpla si poate deranjeaza persoana mea. Sper ca titlul nu e în pericol. Dar daca doua-trei etape la rând se mai fac asemenea greseli grave de arbitraj, echipa nu mai poate compensa”, a declarat Muresan.

La aceeasi concluzie a ajuns si antrenorul lui CFR Cluj, el declarând ca rezultatul a fost viciat de catre deciziile ambigue luate pe parcursul întâlnirii.

„Arbitrajul a fost dubios, a fost viciere de rezultat. Acel penalty a fost cât se poate de clar. S-a vazut de pe luna cum i-a luat piciorul. Au fost doua penalty-uri pe care Tudor nu le-a vazut. Trebuia ajutat de asistentul de pe acea parte. Tudor nu are nicio vina, e departe de orice suspiciune”, a spus Andone.

Dintre jucatorii ardelenilor, Eugen Trica a fost vioara întâi în atacul asupra arbitrilor, golgheterul celor de la CFR Cluj declarând ca se astepta ca echipa sa sa fie dezavantajata în aceasta maniera. „Am simtit înca de acum doua saptamâni ca arbitrii or sa fie asa în meciul cu Steaua. A fost presiunea prea mare pe acest meci pentru ca, daca am fi câstigat, Steaua pierdea si locul doi. Arbitrul nu era pregatit pentru acest meci, era la 50 de metri la acea faza în care trebuia sa acorde penalty la Semedo. Am pierdut, astia sunt arbitrii. Acum trebuie sa ne pregatim cât mai bine pentru meciul cu Gloria Buzau, care e Steaua II. Vor veni la Cluj sa obtina cel putin un punct. Am fi cei mai mari fraieri daca nu luam titlul anul acesta, tinând cont de diferenta pe care o avem fata de Rapid si Steaua”, a spus Trica.

Probabil vor mai fi nevoie de câteva zile bune pâna ce scandalul va fi dat uitarii sau macar bagat în aceeasi oala cu interminabilele greseli din arbitrajul autohton. Campionatul intern îsi va urma cursul firesc si ramâne de vazut daca persoanele care oficiaza partidele la centrul terenului vor mai face gafe de genul acesta. În special este interesant de urmarit în favoarea cui vor gresi.


Intră acum și în grupul de