Fotbal : Piturca: “Nationala nu traieste din amintiri”


Intră acum și în grupul de

Victor Piturca crede ca în Liga întâi nu mai sunt jucatori români valorosi. Antrenorul tricolorilor îi apreciaza, în schimb, pe strainii din campionatul intern. Despre o eventuala naturalizare a unora dintre acestia la echipa nationala nici nu se pune problema, a declarat selectionerul.

Liga întâi se remarca în ultima vreme prin valoarea tot mai scazuta a fotbalistilor autohtoni care o populeaza, este parerea antrenorului echipei nationale, Victor Piturca. Selectionerul a evidentiat valoarea juicatorilor adusi de afara si nu este alarmat de numarul ridicat al acestora. Mai mult, Piturca spune ca strainii nu sunt un pericol pentru prima reprezentativa. „Sunt jucatori straini în Liga I care au valoare sa joace titulari în nationala României. Eu însa am mai spus ca la echipa nationala trebuie sa joace români nascuti în România. Asa mi se pare corect”, a declarat Victor Piturca.

Selectionerul a mai spus ca nu le garanteazã jucatorilor care au contribuit la calificare locul în lotul pentru Euro 2008: „În lotul pentru Euro se vor afla cei mai valorosi jucatori ai României si cei mai în forma la momentul respectiv. Sa nu creada cineva ca se traieste din amintiri. N-are nicio legatura lotul pentru Euro cu rasplata. Sa fie sanatosi cei care vor fi nemultumiti!”.  
Referitor la lupta pentru titlu, selectionerul a declarat ca CFR Cluj continua sa fie favorita, în ciuda înfrângerii suferite în Ghencea. Rapid si Steaua sunt contracandidatele clujenilor, iar Dinamo se va bate pentru locurile 2-3, a mai precizat Piturca.


Intră acum și în grupul de