Cabana incendiată intenționat la Sucevița. Pompierii au salvat din calea flăcărilor pădurea din apropiere


Intră acum și în grupul de

O cabană dezafectată din comuna Suceviţa, zona Palma, a fost incendiată intenționat, duminică noapte.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, sprijiniţi de patru lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Moldoviţei.

”La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperişurile cabanei, anexei şi terasei, cu pericol de propagare la fondul forestier”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, arătând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 23:30, a fost lichidat la ora 1:07.

Găleată a precizat că în incendiu au ars acoperişul cabanei pe 24 de metri pătraţi, acoperişul anexei pe 20 de metri pătraţi şi al terasei, tot pe 20 de metri pătraţi, construcţii cu astereală din lemn şi învelitoare din şindrilă, iar pereţii portanţi din BCA ai cabanei şi ai anexei s-au degradat.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, menționând că nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat fondul forestier din apropiere. (Irina Lițu)

incendiu-cabana-sucevita

 

 


Intră acum și în grupul de