”Francofete”, o nouă activitate la Biroul Francez, în cadrul proiectului ”După-amiezi francofone la Suceava”

La Biroul Francez din Suceava va avea loc, miercuri, 23 noiembrie a.c., începând cu ora 18:00, activitatea ”Francofete”, ce va fi coordonată de prof. dr. Petronela Munteanu și prof. dr. Cristina Hetriuc și la care sunt invitați toți francofonii și francofilii suceveni.

”Conceput ca o activitate sinestezică ce imbină armonios, ludic, vesel, toate artele, evenimentul continuă seria de acțiuni propuse în cadrul parteneriatului școlar inițiat sub egida Inspectoratului Școlar Suceava, reprezentat de inspectorul de limbi moderne Constantin Tiron, între cele trei colegii sucevene, Colegiul Național Petru Rareș”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” și gazda evenimentului, Biroul francez, din Suceava.

Elevii francofoni ai Colegiului Mihai Eminescu vor cocheta cu lirismul francofon, prezentând poezii, caligrame – creații proprii dar și opere lirice consacrate. De asemenea, elevii talentați ai aceluiași liceu vor delecta publicul cu grația dansului și magia muzicii.

Un alt moment așteptat este vernisajul Franco-graphies care va cuprinde lucrări ale elevilor din clasele a VI-a B, a X-B și a XI-a B ai Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu. Tot de la același liceu vor performa trubadurii francofoni contemporani, elevi talentați de la clase de muzică, premiați la concursuri de specialitate, precum și dansatori grațioși care vor evolua pe ritmuri francofone.

Casa Prieteniei

Elevii Colegiului Național Petru Rareș  vor prezenta una din recentele reușite ale elevilor francofoni ai liceului, un succes internațional, și anume, conferirea distincției LabelFrance Education, care recunoaște și impune colegiul sucevean pe harta celor mai performante școli francofone din  lume”, se arată într-un comunicat transmis de gazdele evenimentului.

Activitatea ”Francofete” are loc în cadrul proiectului ”După-amiezi francofone la Suceava”.