Ion Lungu a inspectat „armata” de utilaje de deszăpezire cu care vrea să înfrunte iarna care urmează


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a inspectat, marți dimineața, parcul de utilaje de deszăpezire ale firmei Diasil care va asigura deszăpezirea în municipiu.

ion-lungu-5

Lungu a spus că a trecut în revistă utialajele care sunt folosite pentru deszăpezire, dar și stocurile de materiale antiderapant, formate din sare, nisip și clorură de calciu.

El a spus că la prima ninsoare utilajele care au fost pe traseu și-au făcut datoria, iar în Suceava s-a circulat în condiții de iarnă.

Primarul a recunoscut că în unele zone s-a format gheața și că s-a intervenit, iar apoi vremea s-a încălzit.

Lungu a spus, glumind, că în timp ce firma care asigură deszăpezirea se roagă să ningă, municipalitatea vrea ca vremea să fie astfel încât să nu fie necesare foarte multe cheltuieli pentru intervenții.

Primarul a menționat că în parcul Diasil sunt 27 de utilaje, din care 17 mai mari și 10 mai mici care pot interveni de la caz la caz pe diverse căi de acces, atât pe străzi largi cât și pe străzi mai înguste sau pe alei, dar că sunt și utilaje pentru intervenție pe trotuare pentru îndepărtarea zăpezii și combaterea poleiului.deszapezire-utilaje-11

„Sunt stocuri semnificative de materiale antiderapant.(…)Sper să nu avem probleme nici în această iarnă”, a spus Lungu.

El a arătat că vor fi făcute mici depozite de materiale antiderapant în zonele unde se înregistrează frecvent probleme, cum ar fi Calea Unirii sau intrarea în municipiu dinspre Șcheia.

„Mă declar mulțumit de ce am văzut aici și sper să nu avem probleme și să menținem o stare de circulație normală în Suceava indiferent cum va fi vremea în această iarnă”, a conchis Ion Lungu.

Utilajele aliniate pentru inspecție aveau înscris traseul pe care urmează să intervină, fiind indentificate 11 trasee pentru cele peste 230 de străzi din municipiu.

Totodată, angajații Diasil aveau lopeți noi de îndepărtat zăpada, dar și sărărițe de mână care ar urma să fie folosite pe trotuare.

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de