Arderea nesupravegheata a unor resturi vegetale a provocat un incendiu in Siret


Intră acum și în grupul de

Curatenia de primavara prin arderea resturilor vegetale poate provoca mari pagube, daca focul nu este supravegheat. Un asemenea caz s-a înregistrat joi, la ora 16:02 într-o gospodarie din orasul Siret. Potrivit ISU „Bucovina”, Garda de Interventie Siret împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Siret au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta lui Niculaie P. din localitatea Siret.  

Când pompierii au sosit la fata locului, ardea acoperisul unei magazii de materiale -sopron- cu pericol de propagare la întreaga locuinta si anexe.

Flacarile au distrus acoperisul magaziei de materiale, cca. 1t furaje si cca. 200 snopi strujeni, pagubele fiind estimate de proprietar la 1.000 lei.

Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si anexele în valoare de cca. 80.000 lei.

În urma cercetarilor, s-a stabilit ca incendiul a izbucnit ca urmare a unui foc deschis nesupravegheat.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, anul trecut, în judetul Suceava s-au produs un numar de 122 arderi necontrolate la vegetatia uscata, reprezentând 22,14% din totalul incendiilor produse, iar în anul 2008 s-au produs 5 arderi necontrolate (toate în luna februarie), în majoritatea cazurilor acestea punând în pericol fondul forestier, culturile agricole, locuintele si anexele cetatenilor, viata acestora, precum si mediul înconjurator.

          


Intră acum și în grupul de