Reintroducerea in legislatie a parteneriatul public-privat, solicitata premierului de catre eurodeputatul Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

O scrisoare deschisa a fost transmisa vineri, de catre eurodeputatul socialist sucevean Catalin Nechifor premierului Calin Popescu Tariceanu, în care îi cere sa reintroduca în legislatie parteneriatul public-privat, care poate deveni un vector de promovare a dezvoltarii de proiecte din fonduri europene. Eurodeputatul sucevean mentioneaza în scrisoare ca au trecut 432 de zile de când România a fost acceptata în Uniunea Europeana, dupa un parcurs complicat, cu multe dificultati, cu satisfactii, dar si cu deziluzii, cu sprijinul nedisimulat al majoritatii românilor, al celor care au crezut în destinul european al tarii noastre, cei care, atunci când li s-a cerut, au strâns cureaua si au acceptat reformele tranzitiei. Catalin Nechifor precizeaza ca acestor oameni, aproximativ 15 milioane de asa numitii euro optimisti, precum si tuturor celorlalti cetateni, li se datoreaza un viitor mai bun si o Românie în care sa traiasca mai bine.

Eurodeputatul Nechifor spune ca, în calitate de membru al Parlamentului European si de membru al Comisiei pentru bugete, a participat la numeroase întâlniri la care a discutat importanta fondurilor structurale, precum si impactul pe care proiectele ce urmeaza sa fie finantate din aceste instrumente l-ar avea în privinta dezvoltarii durabile a României.

Acesta a mai adaugat ca nu de putine ori a primit semnale în ceea ce priveste necesitatea absorbirii acestor fonduri acum, „în conditiile în care cunoastem alocarile financiare si regula jocului pâna în 2013”, mentioneaza eurodeputatul socialist.

Eurodeputatul socialist sucevean a mai spus ca a asistat la o dezbatere pe tema fondurilor structurale, organizata de deputatul european Giovanni Pittela, în cadrul careia a fost adusa în discutie importanta parteneriatului public-privat în implementarea proiectelor finantate din fondurile europene.  

Acesta considera ca societatea civila si mediul de afaceri privat trebuie sa participe mai activ la constructia României europene, alaturi de institutiile statului si de autoritatile administratiei publice locale, judetene si centrale.

Catalin Nechifor a precizat, într-o conferinta de presa, ca este convins ca parteneriatul public-privat poate fi un instrument pentru accesarea fondurilor europene si ca nu poate fi lasata doar în seama statului si a autoritatilor administratiilor publice locale si centrale sarcina de a promova proiecte cu finantare europeana.


Intră acum și în grupul de