Vise de proaspat presedinte


Intră acum și în grupul de

Presedintele PC, Daniela Popa, a anuntat la Suceava ca partidul sau îsi propune sa depuna liste complete în peste 80 % dintre localitatile tarii si sa obtina, la alegerile locale din acest an, minim 7 % din voturi, în conditiile în are PC nu a trecut pragul psihologic de 2 % în alegerile euro-parlamentare de la finele anului trecut. Daniela Popa a declarat, într-o conferinta de presa, ca definitivarea listelor de candidati este preconizata pentru data de 20 martie, urmând sa fie organizate actiuni zonale de lansare a candidatilor.

Aceasta a spus ca s-a renuntat la lansarea candidatilor PC programata pentru 9 martie la Bucuresti, din cauza ca Guvernul nu a emis înca hotarârea privind data alegerilor si ca s-a stabilit ca lansarea candidatilor sa nu se mai faca la Bucuresti, ci pe zone. Presedintele PC a precizat ca partidul îsi propune sa realizeze minim scorul electoral de la alegerile locale din 2004, când a obtinut peste sase procente din voturile electoratului.

Totodata, Daniela Popa a spus ca partidul este pregatit si cu candidati pentru functiile de presedinti de Consilii Judetene daca, Curtea Constitutionala nu va considera neconstitutionala alegerea presedintilor de CJ prin vot uninominal.

Aceasta a aratat ca, pentru aceste functii, PC va candida cu presedintii de filiale, parlamentari sau alte personalitati din fiecare judet.   

Dana Popa a fost aleasa recent presedinte al PC, dupa un scandal fara precedent în partid, opozantii sai acuzând-o de aranjamente de culise facute pentru ea de ex-presedintele Dan Voiculescu. O buna parte din PC a si plecat din partid dupa ce presedintele ales nu a întrunit nici macar jumatate dintre voturile exprimate la Congres. 


Intră acum și în grupul de