Şase cetăţeni ucraineni au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră suceveni şi sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei


Intră acum și în grupul de

Şase cetăţeni ucraineni, cu vârste între 19 şi 48 de ani, care transportau colete cu ţigări, au fost reţinuţi, joi seara, de poliţiştii de frontieră suceveni, fiind cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei.

contrabandisti-colete-tigari-1

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a informat, vineri, într-un comunicat de presă, că poliţişti de frontieră de la SPF Vicovu de Sus şi de la STPF Suceava au observat, joi seara, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării, în zona localităţii Frătăuţii Noi, transportând colete voluminoase.

“Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, a precizat Poroch Seriţan.

El a spus că poliţiştii de frontieră au reţinut şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, iar în zona respectivă au fost descoperite mai multe baxuri care conţineau 5.000 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 50.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

contrabandisti-colete-tigari-3

Poroch Seriţan a mai spus că în acest caz au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar cei şase cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

“ Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale”, a menţionat comisarul şef Ilie Poroch Seriţan. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de