Flutur, după ce Sticleț a insinuat că banii pentru centura municipiului Rădăuți s-au folosit în asfaltarea E 85: Au picat pixurile din mâinile ziariștilor la asemenea prostii


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Simion Sticleț l-a atacat, vineri, în ședința Consiliului Județean Suceava pe președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, sugerând că lucrările la centura municipiului Rădăuți nu încep din cauză că banii au fost direcționați pentru asfaltarea E 85.

flutur-2

Flutur a spus în ședință că județul Suceava a primit cea mai mare sumă la rectificarea bugetului și că urmează să fie alocate fonduri pentru funcționarea aparatului propriu și primăriilor din județ.

La acest punct, consilierul județean PSD Simion Sticleț, a spus că va trebui ca și pentru susținerea termoficării în municipiul Rădăuți vor trebui alocate fonduri pentru că sunt 5.300 de abonați la sistemul centralizat de termoficare din care 1.500 au venituri mici.

El a continuat spunând că se zvonește în zonă că nu s-au alocat fonduri pentru începerea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți întrucât banii ar fi fost redirecționați la asfaltarea E 85, lucrări făcute de Compania Națională de Drumuri, dar care au fost intens mediatizate de Gheorghe Flutur.

Sticleț a spus că e vorba de o sumă de cinci milioane de euro care a fost folosită pentru aceste asfaltări în detrimentul municipiului Rădăuți unde este necesară o șosea de centură în condițiile în care transportatorii de material lemnos distrug cu camioanele străzile din oraș.

Gheorghe Flutur a replicat că aceste declarații de campanie electorală care nu au legătură cu subiectele de pe ordinea de zi nu își au rostul.

Ulterior, într-o conferință de presă, Flutur a spus că nu a vrut să intre în nicio logică de campanie electorală și a arătat că mâine-poimâine va fi acuzat și că nu s-a făcut  șoseaua de centură a Sucevei.

El a spus că în patru luni s-au făcut investiții în județ de când a preluat conducerea CJ Suceava.

„Cât de răutăcios să fii și cât de autist să fie cineva să nu vadă că aici era o răutate că Suceava primește bani mai mulți. S-au făcut trimiteri, atacuri la persoană și așa mai departe. Nu are rost să discutăm de așa ceva. Adică au văzut că nu au cu ce să critice investiții în ultimele patru luni de când a venit Flutur și încearcă să găsească alte soluții. După ce că nu au făcut nimic, după ce ne-au înmormântat cu „Utilități și Mediu” să vii în halul ăsta cu găselnițe. Mie mi se par oamenii odihniți”, a spus Flutur.

El a remarcat că „au picat pixurile” din mâinile ziariștilor după afirmații făcute în ședința CJ Suceava.

Întrebat dacă este nevoie de un regulament prin care să fie limitate în timp intervențiile consilierilor județeni, Flutur a spus că ar trebui făcut și un astfel de regulament, dar că la ședința de vineri nu s-a abuzat de timp ci că au fost lansate „prostii”.

„De data aceasta nu s-a abuzat de timp, dar nu știu cum să găsim o soluție față de prostiile pe care le spui”, a spus Flutur care și-a exprimat surprinderea că un consilier județean a introdus o temă în discuție care nu avea legătură cu ordinea de zi.

El crede că respectivul consilier județean avea un text pregătit pentru a-l prezenta în ședință deși nu avea nici o legătură cu ceea ce se discuta în plen.

„Avea ceva scris de acasă”, a spus Flutur.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de