Șoferi de camioane băuți la volan prinși de polițiștii suceveni în cadrul unor acțiuni de noapte organizate în week-end. Zeci de amenzi aplicate și peste 20 de permise reținute


Intră acum și în grupul de

În fiecare seară a acestui sfârşit de săptămână zeci de echipaje de poliţie au ieşit în teren pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.actiune-alcool-2

Poliţiştii au constatat că în unele cazuri nu numai ceaţa – fenomen meteo – s-a constituit într-un factor de risc rutier, ci şi „ceaţa” generată de aburii alcoolului, prezentă în privirea unor participanţi la trafic, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Potrivit sursei citate, peste 300 de șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 20 de permise de conducere.

În cazurile în care alcoolemia depistă de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat de  46 de ani, din comuna Remetea, județ Bihor a fost depistat că condus autoutilitara marca Mercedes Benz pe D.N. 15 C Praxia, având o concentrație alcoolică de 0,53mg/l alcool pur în aerul expirat.

   De asemenea, un tânăr de 26 de ani, din comuna Mălini, județ Suceava a condus un ansamblu de vehicule cu semiremorcă pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, având o concentrație alcoolică de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.   În aceeaşi noapte, în jurul orei 02.39, polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, autoturismul, care se deplasa din direcţia comuna Straja către orașul Vicovu de Sus.actiune-alcool-1

Șoferul, un tânăr de 23 de ani, din comuna Straja mirosea a alcool și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Urmare a prezenţei active în teren a poliţiştilor nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave, menționează Poliția Suceava.

Totodată, poliţiştii au identificat în flagrant şoferi care au consumat alcool, prevenind astfel potenţiale tragedii rutiere. Poliţiştii atrag atenţia încă o dată asupra responsabilităţii conducătorilor auto şi necesităţii respectării legii pentru a evita tragedii pe şosele.

Poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor preventive legale, inclusiv privative de libertate, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de