Profesorul Jozef Vader Sloten de la Katholieke Universiteit Leuven din Belgia a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Profesorul Jozef Vader Sloten de la  Katholieke Universiteit Leuven din Belgia a primit, săptămâna trecută, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava pentru cercetările în domeniul biomecanicii şi pentru dezvoltarea colaborării cu cercetătorii şi cadrele didactice universitare sucevene.

jozef-vander-sloten-1

Potrivit unui comunicat de presă al USV, titlul de Doctor Honoris Causa a fost acrodat profesorului Jozef Vander Sloten de la Departamentul de Inginerie Mecanică, Katholieke Universiteit Leuven (KUL) din Belgia la propunerea Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management.

În cadrul ceremoniei, preşedintele Senatului Universităţii ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, conf. univ. dr. Liviu Popescu a prezentat decizia de conferire a titlului, motivată “de cercetările  profesorului Jozef Vander Sloten în domeniul biomecanicii şi aplicaţiilor în inginerie biomedicală, biomateriale, chirurgie asistată de calculator şi pentru ilustrele sale merite în dezvoltarea colaborării cu cercetătorii şi profesorii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava””.

Din comisia de analiză au făcut parte rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa- preşedinte, rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău, prof.univ.dr.ing. Carol Schnakovszky, directorul Departamentului de Biomecanică şi Bioinginerie, Sorbonne Universités, Université de Technologie de Compiègne (U.T.C), Franţa, prof.univ.dr.ing. Marie-Christine Ho Ba Tho,  decanul Facultăţii de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice de la Universitatea Politehnică Bucureşti, prof.univ.dr.ing. Cristian Doicin, decanul Facultăţii de Mecanică de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prof.univ.dr.ing. Silviu Dan Mândru, directorul Departamentului IMMR de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi, prof.univ.dr.ing. Dumitru Olaru şi prof.univ.dr.ing. Romeo Ionescu de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în calitate de membri.

“Din Laudatio a reieşit că domnul Jozef  Vander Sloten este profesor la KU Leuven – prodecan, şef al diviziei de Biomecanică din cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică, preşedinte al polului de cercetare ştiinţifică Leuven Medical Technology Centre (L-MTC) şi director al programului de studiu de masterat Inginerie Biomedicală de la KU Leuven. Domnia sa face parte din conducerea societăţii Alianţa Europeană pentru Inginerie în Medicină şi Biologie, iar în 1997 a fost ales secretar general al asociaţiei World Academy for Biomedical Technologies (UNESCO-UATI). Profesorul Sloten îşi desfăşoară activitatea într-o universitate de mare prestigiu internaţional, una dintre cele mai vechi din Europa, fondată în anul 1425, şi plasată în ultimii ani în top 100 universităţi din lume (conform clasamentului ARWU/Shanghai Ranking din 2016). Membră a Ligii European Research Universities, K.U.Leuven are o ofertă educaţională care atrage în fiecare an studenţi din peste 120 de ţări”, se precizează în comunicatul USV.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de