Toate mașinile radar ale Poliției Suceava au fost scoase în week-end pe drumurile din județ, fiind aplicate 402 sancțiuni pentru depășirea vitezei legale


Intră acum și în grupul de

În acest week-end peste 200 de poliţişti au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Acţiunile au vizat, în principal, depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză, viteza excesivă fiind în continuarea una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave.

actiune-viteza-1

Poliția Suceava arată că toate autospecialele de poliţie rutieră echipate cu aparate radar au fost angrenate în acţiune. De asemenea aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pe Dn 17 şi DN2.

Pentru creşterea eficienţei acţiunilor echipajele rutiere au fost direcţionate către zonele şi arterele cu risc rutier, fiind aplicate sute de sancţiuni contravenţionale.

Sursa citată menționează că au fost depistaţi 50 de şoferi care au încălcat regimul legal de viteză circulând cu o viteză cuprinsă între 20 şi 50 km/h peste limita legală pe segmentul de drum respectiv.           În cadrul acţiunii au fost controlate 701 vehicule, au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere.

Poliția arată că în cursul zilei de vineri, un tânăr  în vârsta de 26 ani, a fost inregistrat de aparatul radar in timp ce se deplasa cu viteza de 121 km/h pe DN2, în localitatea Granicesti.

În acest caz s-a procedat la suspendarea permisului de conducere şi la sancţionarea contravenţională a tânărului.actiune-viteza-2

De asemenea, un alt bărbat de 36 de ani, a fost surprins de aparatul radar TrueCam circulând cu o viteză de 122 km/h pe un segment de drum din localitate unde limitat legală de viteză era de 60 km/h.

Poliția Suceava menționează și cazul unui bărbat prins cu 142 de km/h pe ruta Suceava-Siret și care a fost urmărit până în Vama Siret unde a fost dat jos forțat din mașină pentru că nu vroia să se legitimeze, fiind amendat cu 1.650 de lei.

IPJ Suceava anunță că astfel de acțiuni vor continua.(N.B.)actiune-viteza-3


Intră acum și în grupul de