Olărean și Popovici (PMP) cer PSD și PNL să explice de ce au pierdut cinci ani în conflicte sterile, blocând realizarea centurii municipiului Rădăuți

Președintele PMP Suceava, Corneliu Popovici și liderul PMP Rădăuți, Aurel Olărean, cer liderilor politici care au condus destinele în ultimii ani să explice de ce au blocat timp de cinci ani un proiect atât de important pentru Bucovina: centura municipiului Rădăuți.

pmp-popovici-olarean-22

Liderii PMP Suceava arată că  în octombrie 2012, Ministerul Transporturilor, la cererea fostului primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olarean, a arătat că toate actele ce țin de București au fost semnate încă din 2009 și 2012.

„Ce s-a întâmplat după 2012, este doar responsabilitatea PSD și PNL”, se  menționează în comunicat.

PMP Suceava cere liderii locali ai PSD și PNL să lase festivismul și laudele că realizează ei acest proiect esențial pentru Rădăuți și să răspundă de ce nu au realizat proiectul.

„Din 2012 până în 2014 ați guvernat împreună. Ați deținut toate pârghiile din toate instituțiile statului. PNL a avut, din 2012 până în 2014, trei miniștri ai Transporturilor – Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu și Ramona Mănescu. PSD a rămas, apoi, singur la guvernare și a avut din 2014 până în 2015 alți trei miniștri – Dan Șova, Ioan Rus și Iulian Matache. Domnilor din PNL și PSD Suceava, câte demersuri ați făcut pe lângă acești miniștri pentru a susține proiectul centurii Rădăuți? Arătați-le bucovinenilor documente oficiale, așa cum și noi vă punem la dispoziție”, mai cer liderii PMP Suceava.

Ei întreabă și ce interese au fost în rezilierea contractului legal încheiat în luna mai 2012, dacă acum s-a ajuns exact la același constructor și același proiectant din documentul oficial atașat.

„De ce nu spuneți bucovinenilor că singura legătură a PSD și PNL cu centura Rădăuți este efortul comun și constant de a bloca realizarea ei, și aceasta, doar din cauză că proiectul a aparținut fostului primar Aurel Olarean?”, se mai întreabă liderii PMP Suceava.

PMP Suceava arată că cere răspunsuri clare și urgente, în numele bucovinenilor păcălit deja de prea multe ori.

„Dacă nu veți răspunde și vă veți ascunde, așa cum vă este obiceiul, PMP Suceava vă recomandă să încetați a vă lăuda cu proiectele altora. De fiecare dată când o veți face, noi vom reacționa, din respect pentru oamenii de bună credință din această zonă, frumoasă și sfântă”, se precizează în finalul comunicatului.(N.B.)

adresa-ministerul-transporturilo-catre-primar-olarean