Norica Nicolai vrea o ancheta parlamentara in cazul gripei aviare


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat sâmbata, la Suceava, ca va trebui declansata o ancheta parlamentara în cazul gripei aviare din România,  pentru a vedea daca „aceasta operatiune care s-a numit gripa aviara în România” nu a fost o imensa operatiune care sa defavorizeze producatorii locali în beneficiul altor producatori si sa loveasca în industria specifica. Norica Nicolai este de parere ca va trebui stabilit si beneficiarul multor sume de bani care s-au rulat în perioada post-declansarii gripei aviare în legatura cu activitatile de prevenire.

„Va trebui sa vedem de ce partide apartin aceste firme si cine sunt oamenii politici care au profitat”, a spus senatorul PNL.

În opinia Noricai Nicolai, obligarea Ministerului Agriculturii la plata unei sume de 30 de miliarde de lei vechi ar trebui sa genereze, obligatoriu, o actiune în regres împotriva fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, care este total raspunzator de aceasta chestiune.

Aceasta cere organelor de control sa se sesizeze în legatura cu aceasta actiune „care s-a numit gripa aviara.” Norica Nicolai spune ca, cunoaste bine „o serie de elemente”, întrucât producatorii de carne de pui au fost în audienta la ea în acea perioada. „Au sesizat si ei Ministerul ca exista posibilitatea unei confuzii clare într-o boala care nu era letala si acest fenomen al gripei aviare si vreau sa vedem daca laboratoarele românesti au identificat corect virusul sau suntem în prezenta unei ample actiuni de frauda, atât a bugetului, cât si de blocare a actiunii economice românesti în beneficiul unor firme straine”, a spus Norica Nicolai.

Senatorul liberal mai afirma ca vor trebui verificate si importurile de carne de pui în perioada respectiva, deoarece în România, care a fost un mare producator si raspundea, prin capacitatile de productie, standardelor europene- majoritatea fermelor si abatoarelor erau acreditate de UE- în acea perioada s-au facut importuri masive de carne de pui din SUA, Brazilia si UE.

Vicepresedintele PNL este de parere ca ar trebui ca si SRI, Parchetul General si Guvernul sa declanseze o actiune ferma, în caz contrar, „vor veni câtiva indivizi, vor spune ca în România avem ciuma sau holera si vor vinde medicamente specifice”.

În replica, fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, spune ca Norica Nicolai este frustrata ca nu a ajuns ministru al Justitiei si reactioneaza aratând ce ar fi dorit sa faca daca era ministru.

Cât despre problema gripei aviare, acesta îi sugereaza „sa-l întrebe pe premierul Calin Popescu Tariceanu, care în 2006 a coordonat, o perioada, acel comandament”. 


Intră acum și în grupul de