Liberalilor li se pare imposibil ca alegerile parlamentare sa fie organizate concomitent cu cele locale


Intră acum și în grupul de

Pretextând ca nu exista timpul necesar pentru declansarea de alegeri anticipate parlamentare, vicepresedintii PNL, Theodor Melescanu si Norica Nicolai, au declarat sâmbata, la Suceava, ca este „aproape imposibil” ca alegerile parlamentare sa fie organizate concomitent cu cele locale. În opinia lui Theodor Melescanu este „extrem de dificil” sa se poata suprapune alegerile locale cu cele parlamentare, având în vedere calendarul care trebuie urmat, si a mai mentionat ca organizarea simultana a acestor alegeri ar însemna pentru Guvern economie de bani, dar ca este imposibil sa se realizeze etapele necesare pentru organizarea simultana a acestor alegeri.

„Daca saptamâna viitoare, în plus, se adopta oficial Hotarârea de Guvern privind data de 1 iunie pentru alegerile locale, chiar mi se pare transata aceasta chestiune”, a spus Theodor Melescanu.

Mai mult, vicepresedintele PNL Norica Nicolai, personal, exclude posibilitatea organizarii alegerilor locale concomitent cu cele generale, întrucât „timing-ul constitutional nu mai poate fi realizat si, dincolo de orice, România este totusi stat de drept si nu se poate decide prin vointa nimanui un astfel de program”. 


Intră acum și în grupul de