Risipa de lapte la protestul fermierilor din Moldova


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 300 de reprezentanti ai crescatorilor de bovine din Suceava, Neamt, Botosani, Iasi si Bacau, vor protesta marti , la Suceava, nemultumirea fiind pretul derizoriu oferit de procesatori pentru lapte. Presedintele Asociatiei Fermierilor Crescatori de Vaci de Lapte Bucovina Suceava, ing. Doru Gurau – organizatie afiliata la Federatia Crescatorilor de Bovine din România, mentioneaza ca protestul va fi organizat începând cu ora 11.00, si va fi o manifestare pasnica, „dar zgomotoasa”.

„Probabil vom arunca cu lapte pe jos, pentru a atrage atentia asupra valorii derizorii la care a ajuns laptele”, a precizat presedintele Asociatiei Fermierilor Crescatori de Vaci de Lapte Bucovina.

Crescatorii de vaci din Moldova sunt suparati din cauza diferentei „mult prea mare” între pretul pe care acestia îl primesc pe lapte si pretul cu care acesta ajunge la vânzare. Doru Gurau a explicat ca, crescatorii primesc în medie 0,8 lei pe litrul de lapte, în timp ce acesta ajunge în magazine la un pret de trei ori mai mare.

Acesta a afirmat ca pe laptele conform, crescatorii doresc sa primeasca 1,5 lei, în timp ce micii crescatori, care nu pot produce lapte conform, sa aiba si ei parte de un pret decent, de 1 leu la litru. 


Intră acum și în grupul de