Eurodeputatul socialist, Catalin Nechifor, simte „vantul schimbarii socialiste”


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist, Catalin Nechifor, a salutat victoria colegilor sai în alegerile din Spania si Franta, apreciind ca „vântul schimbarii socialiste” în Europa începe sa bata dinspre aceste doua tari si crede ca în România poate fi aplicat un proiect transpartinic, tip „cordon sanitar” pentru a tine departe de zona puterii, un partid populist, referindu-se direct la PD-L. Nechifor spune, într-un comunicat de presa, ca Spania si Franta sunt democratii care au dat de foarte multe ori tonul schimbarii pe întreg continentul european.

„Aceasta orientare electorala catre stânga, într-un teritoriu care numara peste o suta de milioane de locuitori, constituie semnalul ca vremea popularism-ului în Europa a trecut, fara sa lase ceva semnificativ în urma ei”, se arata în comunicat.  

El precizeaza ca în Franta, experimentul de dreapta UMP al presedintelui Sarkozy si-a demonstrat, dupa un singur an, incapacitatea de a duce natiunea franceza acolo unde s-a promis în campania pentru alegerile prezidentiale de anul trecut, în timp ce în Spania, guvernarea de stânga a premierului Zapatero a întarit încrederea spaniolilor în reformele socialiste. „În multe etape ale istoriei europene, vântul schimbarii, odata pornit, nu a mai putut fi oprit si nu va putea fi oprit nici în România, unde a venit vremea când alegatorii nu mai accepta promisiunile electorale miraculoase, de genul celor vehiculate în campania „Sa traiti bine!” din 2004”, mai sustine eurodeputatul socialist.  

Acesta subliniaza ca, în aceste conditii, PSD are nevoie sa demonstreze mai mult apartenenta la stânga europeana, pentru a bloca accesul PD-L, un partid populist care se apropie de zona dreptei extreme si care, „alaturi de presedintele lui fondator Traian Basescu, încearca suprimarea democratiei românesti”. „Consider ca trebuie continuat ceea ce s-a început în 1989, iar acest parcurs este obligatoriu pentru toate formatiunile politice democratice cu adevarat si nu doar în titulatura si de aceea cred ca avem datoria sa construim un proiect transpartinic, fundamentat inclusiv pe modelul „cordonului sanitar”, aplicat în trecut în Franta, Belgia, Olanda, pentru a tine departe de zona puterii, un partid populist, sau de extrema dreapta”, mai spune deputatul socialist sucevean.  

Catalin Nechifor a mentionat ca dupa ce, prin prezenta unor membri marcanti în zona de decizie guvernamentala, Alianta „Dreptate si Adevar”, a tinut România în carantina aviara, a venit momentul ca PD-L sa fie tinut, la rândul lui, „în carantina politica”, atât timp cât unicul sau obiectiv politic este de a deveni „Adevaratul Partid Stat în România”.


Intră acum și în grupul de