Direcția Generală Anticorupție descinde, luni, în Vama Siret în cadrul unei acțiuni anticorupție la frontieră

Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, va descinde, luni, în Vama Siret în cadrul unei acțiuni anticorupție.

vama siret

Potrivit unui comunicat al DGA, în scopul promovării integrității și pentru adoptarea unui comportament responsabil în societate, în perioada 5-9 decembrie a.c., cu ocazia aniversării Zilei Internaționale Anticorupție, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, organizează o serie de activități de informare anticorupție.

Astfel, Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, organizează în perioada 5 – 9 decembrie o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor din cele trei state, intitulată „Săptămâna anticorupţie la frontiere” sub deviza „Pe aici corupţia nu trece!”.

”Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră.Pe parcursul campaniei, vor fi distribuite pliante şi afişe în 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina”, precizează sursa citată.

În România, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi cu voluntari vor distribui în punctele de trecere a frontierei Galaţi, Oancea, Albiţa, Sculeni, Siret, Sighetul Marmaţiei, Halmeu şi în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în ţară, materialele informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupție.

 Lansarea campaniei la nivelul judeţului Suceava se va face luni, 5 decembrie a.c., ora 10.00, în Punctul de Trecerea a Frontierei Siret , în prezența reprezentanților instituţiilor judeţene și ai reprezentanţilor D.G.A. și I.G.P.F. în teritoriu.

Campania a fost realizată cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel, menționează sursa citată.