Nicușor Dan, la Suceava: Nu o să vedeți parlamentari USR care să voteze imunități sau pensii speciale pentru parlamentari


Intră acum și în grupul de

Preşedintele USR Nicusor Dan sustine o conferinta de presa la sediul  USR Suceava, din strada Prof. Leca Morariu Nr.2.

nicusor-dan

LIVE TEXT

Nicusor Dan:

”In USR avem foarte multi presedinti de organizatii judetene care sunt femei. USR s-a nascut dintr-o nevoie pe care societatea o are. Toate sondajele spun ca gradul de incredere in partidele vechi e undeva la 10 %. USR e formata din oameni care nu au mai facut politica si care au o meserie in spate.

Am reusit sa infiintam filiale locale si judetene in toate judetele, avem cam 50 filiale locale in fiecare resedinta de judet, facute din oameni foarte entuziasti.

Sunt oameni care au intrat sa ajute societatea si nu ca sa prospere ei sau sa progreseze social. Avem un program de absolut bun simt.

Nu o sa vedeti parlamentari USR care sa voteze imunitati sau pensii speciale pentru parlamentari. Vrem sa eliminam imunitatea extinsa din Constitutie.

Solutia pe care o propunem e implementarea unui sistem de control la nivelul tuturor autoritatilor publice. SEAP e de mult depasit.

Vrem sa avem proceduri clare  si alocare de bani pe proiect si proiectele evaluate dupa punctaj si o urmarire a alocarilor bugetare.

Ne intereseaza depolitizarea sistemului de educatie si am salutat inititiva ministrului educatiei de a se da concurs pentru directorii de scoli.

Vrem sa inversam piramida care concentreaza totul la spitale si sa dezvoltam centre primare de sanatate. Ne intereseaza cresterea de la 4 la 6 % alocarile din PIB. Ne intereseaza alocare de resurse pe proiect si pe studii de oportunitate si nu discretionar, dupa cum vrea un sef de sectie.

Suntem foarte fericiti ca peste 3000 de oameni ne-au donat bani voluntar. Nu exista asa ceva in Romania. In ciuda acestui fapt, veniturile noastre sunt relativ modeste.

Sondajul pe care l-am facut public ne plaseaza la 19 %. Mesajul pe care il intelegem e ca in masura in care romanii aud de USR gasesc acea constructie pe care o asteapta, de bun simt in care au speranta ca poate sa le rezolve problemele.

Exista posibilitatea sa faca PSD Guven si nu ne vom asocia. Nu vom face alianta cu partidele care il sustin pe Ciolos si vom negocia doar cu premierul si pe program, astfel incat elementele noastre sa fie in program. Nu vom solicita ministri sau secretari de stat. Vom avea doar un cuvant de spus in alegerea lor.

Oamenii competenti fug de partidele politice si interesul nostru e ca cele mai competente persoane sa fie in pozitii ministeriale.

Nu facem aliante, ci propunem proiectele noastre. Votam proiectele bune si respingem proiectele proaste.”


Intră acum și în grupul de