Documentele de arhivă ale cimitirului Sf. Vineri din Suceava, ținute într-o baracă, au ars într-un incendiu. Un bărbat a suferit arsuri după ce a întețit focul din sobă cu benzină


Intră acum și în grupul de

O baracă folosită pentru organizarea unui șantier al Bisericii „Sf. Vineri” din municipiul Suceava a ars sâmbătă într-un incendiu provocat prin folosirea de benzină pentru întețirea focului, iar un bărbat a fost rănit.

pompieri-incendiu-capu-codrului-2

Potrivit ISU Suceava, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă pentru localizarea și lichidarea incendiului, iar la sosirea echipajelor, ardea construcția din BCA și lemn, cu o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, și exista pericolul de propagare la mai multe garaje aflate în imediata vecinătate. Echipajul SMURD TIM a acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 62 de ani, care a suferit arsuri de gradele II și III la nivelul feței și la un picior, bărbatul fiind transportat ulterior la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului județean Suceava.

Baraca a ars în proporție de 70%. În incendiu au mai ars documente de arhivă ale cimitirului din cartier, unelte de lucru, obiecte de mobilier, materiale textile și altele.

Pompierii arată că incendiul a izbucnit de la flacăra rezultată în urma modului greşit de aprindere a focului în soba fără acumulare de căldură. Mai precis, bărbatul a folosit benzină pentru alimentarea focului.

Prin intervenția lor, pompierii militari au salvat garajele din zonă.


Intră acum și în grupul de