Poliția Suceava mulțumește cetățenilor pentru comportamentul preventiv și responsabil din minivacanța de 1 Decembrie: Nu s-au înregistrat accidente grave sau fapte grave cu violență


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a mulțumit cetăţenilor pentru tot sprijinul acordat şi pentru modul în care au înţeles să adopte un comportament preventiv şi responsabil în perioada minivacanței de 1 Decembrie când în județ nu s-au înregistrat accidente grave sau fapte grave cu violență.

urare-politisti

„Este aproape o săptămână de când la nivelul judeţului nu s-a înregistrat nici un accident grav, soldat cu persoane decedate şi nu au fost sesizate fapte grave cu violenţă. Este, aşadar, o săptămână a vieţii, a bucuriei şi a siguranţei, în care sucevenii au sărbătorit Sf. Andrei, au participat la parada de Ziua Naţională şi s-au simţit bine alături de cei dragi. Nu am fost singuri în realizarea acestor lucruri bune…Le mulţumim cetăţenilor pentru tot sprijinul acordat şi pentru modul în care au înţeles să adopte un comportament preventiv şi responsabil”, arată Poliția Suceava într-un comunicat.

IPJ Suceava menționează că, zilnic, în această perioadă, peste 220 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase au acţionat la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Totodată, peste 50 de poliţişti rutieri au fost prezenţi în fiecare zi pe drumurile naţionale, europene şi judeţene şi au desfăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive sau pe fondul consumului de alcool.control-in-trafic-pojorata

În cadrul acţiunilor au fost reţinute peste 40 de permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare, dintre care două pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

De altfel, în fiecare zi, având în vedere atenţionările de vreme rea, poliţiştii au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier, facilitând accesul şi activitatea utilajelor de deszăpezire, astfel încât la nivelul judeţului nu s-au înregistrat drumuri închise sau probleme majore generate de căderile de zăpadă.

Poliţiştii de ordine publică au intervenit în această perioadă la peste 250 de evenimente, fiind constatate 74 de infracţiuni, cele mai multe  – 23 contra persoanei şi 21 contra patrimoniului.  13 infractori au fost prinşi în flagrant, faţă de 7 persoane fiind dispuse măsuri preventive privative de libertate. Au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel naţional.

Pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi sancţionarea celor care au comis abateri au fost aplicate 668 amenzi contravenţionale. Cele mai multe – 533 au fost aplicate la regimul rutier. Alte 90 de sancţiuni au fost aplicate pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a contravenţiilor aplicate este de peste 300.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 6000 lei.

foto-activitati-dn-17

Poliția Suceava menționează că și în perioada următoare poliţiştii vor fi la datorie.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de