Liderii suceveni ai PSD, PD-L si PNL saluta la unison alegerea presedintilor de CJ prin vot direct de electorat


Intră acum și în grupul de

Decizia Curtii Constitutionale prin care se constata constitutionalitatea Legii votului uninominal este salutata de catre liderii suceveni ai PSD, PNL si PD-L.

Astfel, presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, candidat pentru functia de presedinte al CJ Suceava, nu s-a aratat surprins de decizia Curtii Constitutionale si a declarat ca se astepta la aceasta. Bucuria este cu atât mai mare cu cât, Gavril Mîrza spune ca a fost un initiator al acestei legi care sa prevada si alegerea presedintilor de Consilii Judetene prin vot uninominal, astfel populatia are posibilitatea sa aleaga persoane si nu partide. „Acum, candidatii vor prezenta idei, programe, proiecte”, a spus Gavril Mîrza.

Presedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, candidat pentru functia de presedinte al CJ Suceava, a declarat ca „este un câstig al democratiei, un câstig al românilor si sunt convins ca va avea efecte pozitive pentru responsabilizarea alesilor”. Acesta a spus ca alegerea presedintilor de Consilii judetene prin vot uninominal îi încarca pe acestia de responsabilitate pentru dezvoltare regionala.

Presedintele PNL Suceava, Tiberiu Prodan, a declarat ca prin aplicarea acestei legi a votului uninominal, populatia va putea alege persoana care va prezenta cel mai bun proiect de dezvoltare armonioasa a judetului. Acesta a mai precizat ca PNL va stabili în perioada urmatoare un candidat pentru functia de presedinte al CJ Suceava, care sa poata pune în aplicare un program coerent de dezvoltare în contextul actual.


Intră acum și în grupul de