Fotbal : In drum spre Liga a II-a! : Aerostar Bacau – Cetatea Suceava 1-3 (0-0)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava a transat decisiv derbiul disputat marti, la Bacau si elevii lui Marian Pana se gândesc deja la Liga a II-a. Anuntat ca un meci hotarâtor, mai ales pentru formatia gazda, care lupta pentru prinderea unui loc la barajul de promovare în Liga a II-a, partida dintre Aerostar si Cetatea a consemnat o victorie clara a sucevenilor, în ciuda faptului ca au jucat pe un teren strain si au avut un arbitraj potrivnic.  Cele doua echipe au început cu o perioada  de tatonare, care s-a întins pe durata primului sfert de ora, dupa care ambele formatii au iesit la atac. Bacauanii au fost primii care au pus în pericol poarta aparata de Rohetki, însa sutul lui Dutciuc nu a nimerit spatiul portii. În minutul 20, s-a consemnat si prima ocazie de gol a sucevenilor, dar sutul puternic expediat de Caragea a fost respins de portarul Cosa în transversala. A urmat o perioada nefasta pentru oaspeti, atacantul Andrei Ailenei primind în minutul 32 al doilea cartonas galben si, implicit, cartonasul rosu. Nervos, antrenorul Marian Pana a patruns în suprafata de joc si a cerut socoteala arbitrilor, însa fara niciun rezultat.

În minutul 40, Celpan a executat bine un corner, însa Nicolau a ratat interceptia si nu a putut împinge mingea în poarta bacauanilor. Astfel, la pauza scorul a fost alb: 0-0.

În repriza a doua, bacauanii au început  în forta si s-au instalat în jumatatea de  teren a Cetatii Suceava. Astfel au aparut si ocaziile, în minutul 52 Carp a sutat puternic din marginea careului însa Rohetki a fost la post. Un minut mai târziu, Celpan a cazut în suprafata de pedeapsa a gazdelor si oficialii Cetati au cerut lovitura de la 11 metri,  neacordata însa de centralul partidei. Cei care aveau sa deschida scorul au fost fotbalistii lui Marian Pana în minutul 56, prin Dorel Bernard aflat la primul joc ca titular la galben-albastrii. Celpan a executat bine un corner de pe partea stânga, iar fostul jucator al Politehnicii Iasi a trimis mingea plasat, cu capul, învingându-l pe portarul Cosa. A venit rândul gazdelor sa ceara un penalti la caderea teatrala a lui Dutciuc. În minutul 72 Cetatea a avut sansa sa se desprinda la 2-0, însa Celpan a trimis putin peste poarta gazdelor.

Pe fondul unui joc foarte bun, sucevenii au reusit sa marcheze si golul doi, prin Tudor Homneac, atacantul care fusese introdus pe teren cu câteva minute în urma. Dupa reusita, Homneac s-a îndreptat spre banca tehnica a bacauanilor si a dedicat ironic golul antrenorului Ion Radu. Patru minute mai târziu, Onciu scapa singur cu portarul advers, îl dribleaza si înscrie din unghi aproape imposibil, bacauanii fiind facuti knock-out. La 0 la 3, suceveanul Ion Radu s-a ascuns în cabina bancii tehnice a Aerostarului. În timp ce galeria suceveana scanda „Radule, Radule tu ne-ai dus în C!”, gazdele au reusit sa marcheze golul de onoare prin atacantul Dutciuc. Scor final 1-3 si Cetatea Suceava face un pas imens spre accederea în Liga a II-a.

La finalul meciului, antrenorul Marian Pana s-a declarat multumit de prestatia jucatorilor sai, considerând ca Cetatea este promovata în esalonul secund al fotbalului românesc. „Era obligatoriu sa facem un joc bun, deoarece eram restantieri fata de suporteri dupa jocul penibil de pe teren propriu cu CF Braila. Am vrut sa surprindem adversarii printr-o asezare 3-4-3 si acest lucru ne-a reusit. Consider ca sansele noastre de promovare sunt foarte mari, urmând ca de acum încolo sa oferim spectacol publicului de pe Areni”. Antrenorul Aerostarului, Ion Radu, nu a vrut sa dea nicio declarati la finalul meciului, el fiind nemultumit de scandarile galeriei sucevene, care l-au huiduit pe întreaga durata a partidei.

Iata rezultatele complete ale etapei a XX-a:

Aerostar Bacau – Cetatea Suceava 1-3

CF Braila – FC Bârlad 3-1

Laminorul Roman – CSM Raraul 2-0

Otelul Galati II – Poli Iasi II 0-2

CFR Pascani – FCM Bacau II 2-0

Willy Bacau – Bujorii Tg. Bujor 5-0

Ceahlaul II – Pambac Bacau 4-0

Juventus Falticeni – Politehnica Galati 1-0


Intră acum și în grupul de