Candidatura lui Ilie Nita creeaza nemultumiri in PRM


Intră acum și în grupul de

Fostul presedinte ales al organizatiei municipale PRM Suceava, Ioan Herghelegiu, a demisionat joi din partid, chiar cu ocazia zilei de nastere a presedintelui organizatiei judetene, Gheorghe Acatrinei. Ioan Herghelegiu a spus ca a demisionat si din functia de vicepresedinte al organizatiei judetene Suceava, pe care a primit-o în urma cu aproximativ o luna, drept compensatie pentru faptul ca a fost înlocuit din functia de presedinte la municipiu cu fostul democrat Ilie Nita. Fostul lider al PRM Suceava a mai spus ca mai bine de jumatate dintre membrii Biroului Executiv Municipal Suceava (format din 15 persoane) au demisionat odata cu domnia sa si ca înca nu s-a decis daca va mai activa sau nu în vreo formatiune politica suceveana.

„Eu nu am mers la PRM Suceava ca sa obtin ceva, ci am fost rugat sa ma implic pentru a face treaba. Lucru pe care l-am si facut”, a explicat Ioan Herghelegiu.  

Acesta a fost înlocuit din functia de presedinte, pe nepusa masa, cu mai vechiul candidat la functia de primar al Sucevei din partea PD, Ilie Nita, atuul acestuia din urma fiind, din datele pe care le detinem, banii necesari desfasurarii unei campanii în conditii decente. Ilie Nita a si fost anuntat si lansat drept candidat la Primaria Suceava, în conditiile în care Ioan Herghelegiu era omul cu care pâna atunci liderii judeteni ai PRM au defilat pentru acest post si pentru locul I pe liste pentru Consiliul Local Suceava.

„Nu vreau sa oblig pe nimeni dintre cei care s-au înscris în partid dupa ce am fost ales presedinte sa faca acelasi pas. E dreptul lor sa aleaga ce vor face”, a mai spus în final fostul lider municipal al PRM.


Intră acum și în grupul de