Fotbal. Liga a III-a : Pregatiti pentru un nou succes!


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Ceahlaul II Piatra Neamt, vineri, ora 15.30, stadion “Areni”

“Este cea mai buna echipa pe care o are Cetatea de la înfiintarea clubului” spunea portarul Andrei Rohetki, la conferinta de presa premergatoare meciului cu Ceahlaul II. Rezultatele din acest campionat par sa sustina declaratia goalkeeper-ului sucevean. Dupa un succes categoric în derbiul cu Aerostar Bacau, galben-albastrii sunt pregatiti pentru a se revansa fata de publicul de pe “Areni”, având în vedere prestatia mai putin convingatoare din partida cu CF Braila.

Cetatea Suceava va întâlni vineri, cu începere de la ora 15.30, pe stadionul “Areni”, formatia satelit a Ceahlaului, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a din Seria I a Ligii a III-a. Pentru elevii lui Marian Pana, confruntarea cu echipa nemteana stârneste amintiri placute. În turul campionatului, într-un meci disputat pe stadionul “Bradul” din Roznov, Cetatea s-a impus categoric, cu scorul de 7-0. Pentru suceveni au înscris atunci Celpan, Dicher, Onciu, Tomaz si Iordache, ultimul reusind un hattrick.

Gazdele se confrunta cu aceleasi probleme de efectiv ca si în etapa precedenta. Colban, Dicher si Pandele nu sunt disponibili pentru acest meci. Ba mai mult, problemele de sanatate ale fotbalistului venit în aceasta iarna de la Poli II Iasi, par a fi mai grave decât se preconiza initial. Din fericire, meciul de marti, cu Aerostar Bacau nu s-a soldat cu accidentari în tabara sucevenilor. Intrat în repriza secunda, Tudor Homneac a fost înlocuit spre finalul meciului de Lupu, însa antrenorul Marian Pana a dat asigurari ca nu a fost vorba decât despre o schimbare tactica.

„Ma astept ca jucatorii sa se mobilizeze la maxim pentru a câstiga cele trei puncte puse în joc. Desi avem un avantaj linistitor în fruntea clasamentului, nu voi încerca sa fac experimente în cadrul primului unsprezece de dragul spectacolului. O echipa spectaculoasa este una care prezinta eficienta, ambitie si siguranta în joc. Îmi doresc sa câstigam toate meciurile pâna la finalul campionatului, motiv pentru care jucatorii care au evoluat mai putin vor avea sansa de a intra treptat pe teren si într-o maniera care sa nu pericliteze rezultatul final al vreunui joc”, a declarat Marian Pana în cadrul conferintei de presa dinaintea meciului.

În etapa precedenta, Ceahlaul II a primit vizita ocupantei locului secund în clasamentul seriei, Pambac Bacau, ceea ce anunta o partida dificila. Având de partea lor experienta unor fotbalisti precum Schumacher, Vitelaru, Barna si Iordache, nemtenii s-au impus cu 4-0.  Antrenorii Mihai Ionescu si Costel Ilie s-au declarata multumiti de evolutia echipei lor si sunt optimisti în ceea ce priveste întâlnirea de la Suceava. „Este clar ca în meciul cu Pambac, diferenta s-a datorat plusului de experienta al unora dintre jucatorii nostri. Echipa a evoluat bine, a muncit si a respectat ceea ce noi am cerut. Am înregistrat un succes care le poate da si celor tineri mai multa încredere si mai mult tupeu atunci când intra pe teren. Obiectivul nostru este sa crestem jucatori ce pot fi solutii în fotbalul mare, dar sa scoatem si rezultate la nivelul Ligii a III-a“, a precizat Ionescu.

Dupa douazeci de etape disputate în acest campionat, Cetatea ocupa primul loc în clasament, cu 56 de puncte, în timp ce adversarii de azi, cu 24 puncte, sunt pe a unsprezecea pozitie. Statistica întâlnirilor directe dintre Cetatea si Ceahlaul II este favorabila sucevenilor, care s-au impus de 2 ori si au remizat o singura data, în editia 2004-2005 a Diviziei C.

Meciul dintre Cetatea si Ceahlaul II va fi arbitrat de ieseanul Hanceriuc Valentin  la centru, secondat la cele doua tuse de  Danciu Alin si Iastlai Istvan din Tg Mures.
 
 
 


Intră acum și în grupul de