Antigel cu impuritati in magazia unei statii peco din Humor


Intră acum și în grupul de

În urma unui control desfasurat de inspectorii OJPC Suceava la statia de distributie carburanti nr.5 din Gura Humorului, care apartine de SC Romtranspetrol SA Botosani, s-a verificat produsul „Lichid antigel diluat”, îmbuteliat în recipienti de plastic de 1 litru, producator SC ARPACOR SA Bucov, judetul Prahova, distribuit de SC CHEVRON ROMANIA SRL Bucuresti, în calitate de furnizor, care nu avea inscriptionat pe eticheta numarul lotului si care prezenta numeroase impuritati mecanice în suspensie sub forma de sediment.  

„Acest produs nu era expus la comercializare si era depozitat în magazia de produse. Au fost prelevate esantioane de produs, sigilate, care au fost expediate la laboratorul LAREX Bucuresti pentru determinari organoleptice si fizico-chimice -concentratie antigel. Pâna la rezultatele emise de LAREX Bucuresti, OJPC Suceava a dispus oprirea temporara de la comercializare a cantitatii de 20 litri „Lichid antigel diluat”. Raportul de expertizare arata ca produsul analizat nu corespunde: lichid limpede de culoare albastra cu numeroase impuritati mecanice de diverse dimensiuni de culoare alba si bruna în sediment”, a precizat Elena Oanea, inspector sef adjunct OJPC Suceava.

OJPC Suceava a dispus masura opririi definitive de la comercializare a cantitatii de 20 litri „Lichid antigel diluat”, în valoare de 77 lei, returnate la furnizor. Întrucât produsul nu era expus la comercializare fiind depozitat în magazia de produse, operatorul economic a fost sanctionat cu avertisment. 


Intră acum și în grupul de