Votul uninominal este „o adevarata babiloniada” in opinia deputatului PSD, Mirela Adomnicai


Intră acum și în grupul de

Referindu-se la votul uninominal, deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai- membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a declarat vineri, ca este „o situatie fara precedent” ca legea sa fie promulgata înainte de publicarea, în Monitorul Oficial, a deciziei Curtii Constitutionale, care a fost sesizata privind neconstitutionalitatea legii. Aceasta crede ca situatia va determina alte noi interpretari, iar graba Guvernului de a adopta pachetul de Hotarâri de Guvern privind alegerile locale, a generat discutii privind posibilitatea ca la aceste alegeri presedintii de Consilii Judetene sa fie alesi prin vot uninominal. „Cred ca premierul se va tine de cuvânt si va corela aceste Hotarâri de Guvern cu textul legii”, a mai spus deputatul sucevean.

O alta problema, evidentiata de Mirela Adomnicai, este aceea ca, la Legea votului uninominal adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului, Curtea Constitutionala a stabilit ca trei articole sunt neconstitutionale.

Deputatul Adomnicai precizeaza ca aceasta lege va intra în vigoare pentru ca Guvernul si-a asumat raspunderea, iar Parlamentul va putea corecta cele trei articole constatate ca fiind neconstitutionale sau vor fi abrogate conform legii. Mirela Adomnicai atrage atentia ca legea urmeaza sa intre în vigoare, si în acest caz, vor exista doua legi ale votului uninominal, ceea ce este „o adevarata babiloniada” în ceea ce priveste votul uninominal.


Intră acum și în grupul de