Handbal, Liga Nationala : Deplasare la deceptia campionatului


Intră acum și în grupul de

Uztel Ploiesti – CS Universitatea Suceava, sâmbata, ora 11

Pe 16 septembrie 2007, în prima etapa a Ligii Nationale, editia 2007-2008, la Ploiesti, Uztel producea prima mare surpriza a campionatului. Prahovenii au învins atunci campioana en-titre, HCM Constanta, scor 26-20. În aceeasi zi, Universitatea Suceava învingea pe Dinamo Baumit cu 32-31.

La sase luni distanta, Uztel Ploiesti si CS Universitatea se vor afla fata în fata pentru a consuma un nou duel. Desfasurarea campionatului a demonstrat ca victoria prahovenilor a fost doar un foc de paie, în timp ce elevii lui Petru Ghervan s-au mentinut permanent în zona superioara a clasamentului. Resemnati cu gândul ca la finalul sezonului vor retrograda în Divizia A, handbalistii de la Uztel lupta acum doar cu recordurile…negative. Doar trei victorii au obtinut adversarii de azi ai sucevenilor în acest campionat, în timp ce Universitatea Suceava a adunat pâna în prezent noua succese, trei rezultate de egalitate si sapte înfrângeri, în urma carora se claseaza pe locul cinci, dupa 19 etape.

 

În meciul tur, Bibirig&Co. s-au impus cu scorul de 31-21, la capatul unui joc în care doar diferenta de goluri cu care se va impune echipa suceveana a stat sub semnul întrebarii.

Învingatori în ultima etapa, când au primit pe teren propriu vizita formatiei CSM Medgidia, sucevenii sunt încrezatori în sansa pe care o au la Ploiesti. Totusi, tehnicianul Petru Ghervan avertizeaza ca partida cu Uztel nu este câstigata dinainte. „Este unul dintre meciurile grele, chiar daca unii ar spune ca jucam cu penultima clasata si trebuie sa câstigam lejer. Uztel Ploiesti este o echipa aflata acum într-un stadiu de reorganizare. Ei sunt sustinuti financiar si vor sa faca impresie buna în acest final de sezon penru a atrage sponsori. Trebuie sa tratam meciul cu maxima seriozitate. Astept de la jucatorii mei concentrare, mobilizare exemplara si o atitudine pozitiva”, a declarat antrenorul Universitatii Suceava.

 

Singurul absent al întâlnirii de azi este Adi Mitrea care, cel mai probabil va fi înlocuit de Florin Dospinescu. Mitrea a fost suspendat pentru o etapa dupa ce unul dintre arbitrii partidei dintre CS Universitatea si CSM Medgidia l-a descalificat pentru lovire. „ M-a susprins aceasta decizie, pentru ca m-am uitat pe caseta meciului si a fost clar ca jucatorul de la Medgidia a simulat. Nu vad de ce Mitrea ar fi faultat în finalul acelui joc, mai ales ca noi aveam o diferenta de opt goluri”, a adaugat Petru Ghervan. 

Etapa a XX-a a început înca de miercuri, când s-au disputat primele doua partide. CSM D&C Oradea si UCM Resita au terminat la egalitate, scor  27-27 (13-14), iar Energia Pandurii Tg. Jiu  a învins pe Poli Izometal Timisoara cu scorul de  27-17 (14-11). În celelalte meciuri ale etapei se vor înfrunta: HCM Constanta – Stiinta Bacau, HC Odorhei – Romvag Caracal, CSM Medgidia – Dinamo Baumit Bucuresti si Minaur Baia Mare – Steaua MFA Bucuresti.

 


Intră acum și în grupul de